Göm menyn

Ny rutin vid IT-supportärende

Den 4 juni går IT-avdelningen in i LiU:s gemensamma ärendehanteringssystem. Det innebär ett nytt utseende på informationsmejl när man kontaktar LiU Kundcenter. Följ länken i mejlet för att få överblick och svara på dina IT-supportärenden i servicewebben.

IT-avdelningen vid LiU byter ärendehanteringssystem till LiUdesk och det gör att bekräftelsemejl på att ditt supportärende tagits emot kommer att ha LiU-profil och ha annat upplägg än tidigare. Du kommer inte att se innehållet om ditt ärende i själva mejlet.

Tidigare svarade du på ett ärende i ett mejl men nu finns det en länk som tar dig direkt till ärendet i servicewebben för att se innehållet. Här får du bättre överblick än tidigare och kan enklare se alla dina ärenden (även från exempelvis Infocenter).

När du får ett svar i ditt ärende skickas ytterligare ett mejl ut och även då klickar du på länken för att se ärendetråden i Servicewebben. Skulle du själv ha hittat en lösning på problemet kan du själv stänga ärendet inne i Servicewebben.

Aktiva ärenden skapade innan 4 juni

Om du har kvar öppna IT-ärenden sedan tidigare kommer de att behandlas klart i det gamla systemet, där du får oformaterade mejl som du besvarar direkt från din inkorg.

Nya ärenden fr.o.m. 4 juni

Om du vill skapa ett nytt ärende till IT-avdelningen gör du det med fördel via servicewebben -> IT-tjänster för studenter-> Kontakta LiU Kundcenter, men du kan även fortsättningsvis skicka in supportärenden via adressen helpdesk@student.liu.se. Möjligheten att skicka in ärenden via MinIT kommer inte att finnas kvar efter 4 juni.

Ta en titt i Servicewebben i LiUdesk – liudesk.liu.se

Ditt supportärende i LiUdesk

(Video, 2:04 min)

Du behöver logga in med ditt LiU-ID för att spela videon. Klicka på "logga in" i videon nedan om den inte startas automatiskt. Fyll i dina uppgifter i pop-upfönstret.


2019-05-29Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-06-14