Blivande förskollärare eller socionom? Smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare.

Kollage av studenter i olika situationer.

Nu har du som läser ditt sista år på förskollärar- eller socionomprogrammet på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex kommunerna.

Du får möjligheten att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet. För arbetsgivaren blir du viktig då du bidrar med kunskap och nya rön inom ditt kompetensområde.

Så här funkar det

• För att kunna söka en av tjänsterna som studentmedarbetare ska du gå, eller ha påbörjat, ditt sista studieår på förskollärar- eller socionomprogrammet.
  • Anställningsformen är en visstidsanställning anpassad efter studierna och motsvarar cirka 20-25% beräknat på heltid under två terminer med start januari-februari 2020.
  • Under hela uppdraget har du en handledare som finns som ett stöd och bollplank i syfte att underlätta och utveckla dig i din roll som medarbetare.

Följande arbetsgivare erbjuder studentmedarbetartjänster. Du hittar tjänstebeskrivningarna på respektive kommuns sida:

Linköping

Norrköping

Finspång

Valdemarsvik

Mjölby

Motala

Sista ansökningsdatum är 10 november.

Har du frågor om studentmedarbetaruppdraget kontakta:

Linköpings universitet
Anna Maria Lönn Wahlqvist, samverkanskoordinator
anna.maria.lonn.wahlqvist@liu.se

Linköpings kommun
Faiz Jaber, utvecklingsstrateg
faiz.jaber@linkoping.se

Om Studentmedarbetarprojektet

Studentmedarbetarprojektet är ett samarbete mellan Linköpings universitet, ett flertal kommuner och kommunala bolag i regionen. Utlysningar av tjänster sker vid två tillfällen varje år, ibland mot specifika yrkesområden och ibland med en större bredd.

2019-10-09

Senast uppdaterad: 2019-10-09