Årets Kandidat Kork-pristagare Marie Blomberg bäddar för ett öppet klimat

Maria Blomberg tar emot Kandidat Kork-priset av läkarstudenterna.

En positiv föreläsare vars energi sprider sig i rummet. Så tycker läkarstudenterna om Marie Blomberg som belönats med läkarprogrammets vandringspris ”Kandidat Kork”.

Marie Blomberg är forskare i obstetrik och gynekologi på Kvinnokliniken på Universitetssjukhuset. Hon får Kandidat Kork-priset med följande motivering:

"Med glimten i ögat levererar du information som är tydlig och relevant. Inga frågor är för dumma för att ställa när du står längst fram i föreläsningssalen. Du är en föreläsare som har självdistans, som bjuder på dig själv och som dessutom kan det där med tidsdisposition!

För oss som studenter är det så viktigt med föreläsare likt dig om bäddar för ett öppet klimat med högt i tak, som engagerar, skapar intresse och uppmuntrar till frågor och nyfikenhet.

Din positivitet och jordnära energi sprider sig i rummet, du gör det krångliga begripligt och trots att ingen verkar ha kommit underfund med orsaken till preeklampsi (havandeskapsförgiftning) känns det ändå som att vi har förstått. Du lyckas vara en stor förebild, samtidigt som du är förankrad i vår verklighet.

Kandidat Kork-priset är ett vandringspris som sedan 1975 delas ut av avgångsterminen på läkarprogrammet. Priset tilldelas den föreläsare eller pedagog som genom sin extraordinära pedagogik, inspirationsförmåga och utlärningskunskap kan få "den mest korkade läkarstudent att förstå."

Foto: Jakob Martinsson

På bilden: Pristagaren Maria Bergman och läkarstudenterna Katarina Lennartsson och Matilda Jansson

2020-01-09

Senast uppdaterad: 2020-01-13