IT-resurser när du pluggar

Illustration av person vid dator.Har du koll på alla IT-resurser du har tillgång till när du pluggar? Få en snabb överblick för en enklare studentvardag.

• Majoriteten av alla datorsalar på våra campus är öppna för alla. Se sidan om datorsalar för att se vilka programvaror som finns i de olika Windows-datorsalarna och var du hittar dem (använd kartan för att se var i husen de finns).
  • Under din studietid har du möjlighet att använda flera olika mjukvaror med licens. Du kan även använda t.ex OneDrive, Word, PowerPoint, Excel och Forms i Office365.
  • Hitta lösningar på frågor och problem i våra guider i LiUdesk. I LiUdesk kan du även starta ärenden till både Infocenter och IT:s helpdesk samt se dina ärenden. Information är tillgänglig på både engelska och svenska.
  • Var finns skrivarna? Se förteckningen över skrivare i de olika husen på våra campus.
  • Det är inte ovanligt att råka ut för nätfiske och bedrägerier. Och vilket antivirusprogram bör du använda? Se våra sidor om IT-säkerhet.

2020-01-20

Senast uppdaterad: 2020-02-19