Spexdags

Årets spexaffisch.Linköpings Studentspex hälsar välkommen till årets upplaga - Marco Polos Japanska Resor eller Kejsaren och Stormtrupperna! Mellan den 8 till 22 februari spelas nio föreställningar på Forumteatern, Ågatan 55, Linköping.

Välkomna till 1200-talets Japan, i en tid där intriger och hjältemod bevittnas under körsbärsträdens blom. Möt den aspirerande handelsmannen Marco Polo då han med sin älskvärda personlighet trillar rakt in i en pågående maktkamp. Marco stöter på shogunen Hôjo, som tillsammans med sin trogna livvakt Tomoe och ålderdomliga Mentor tar sig an kejsarmakten i ett försök att skapa ett bättre Japan.

Att pådriva förändring är dock svårare än man kan tro, för Kejsaren är en riktig eldsjäl och hans rådgivare Bukko gör allt för att bevara makten. När intrigerna trappas upp finns Lapsang redo med en kopp te, men hot verkar komma från flera håll. I palatsets dunkla vrår smyger Ninjan runt med ett uppdrag, och det ryktas om att större faror är på väg mot ön...

Biljetter finns att köpa på biljetter.studentspex.se

Om spexet: Varje år sätter Linköpings Studentspex upp ett spex, och det har man gjort sedan urminnes tider (eller sedan 1981). Spexen brukar baseras på någon historisk händelse, men berätta vad som "egentligen" hände, i sin egen fria tolkning.

2020-02-03

Senast uppdaterad: 2020-02-03