Windows 10 för privat dator

Foto på dator med illustration över att den uppdaterar Windows.Microsofts upphörde med säkerhetsuppdateringar och buggfixar för operativsystemet Windows 7 i januari 2020. Att använda en dator med Windows 7 eller äldre operativsystem innebär en säkerhetsrisk. Som student har du möjlighet att ladda ner Windows 10 till din privata dator via MinIT.

Att använda ett operativsystem som inte längre får säkerhetsuppdateringar och buggfixar innebär att du löper en betydligt större risk att drabbas av kryptovirus eller andra intrång än om du använder en nyare version som fortfarande får säkerhetsuppdateringar och buggfixar.

Uppdatera gärna din privata dator till Windows 10 för att upprätthålla en god säkerhetsnivå. Studenter har möjligheten att ladda ner Windows 10 via Program i MinIT.

2020-03-02

Senast uppdaterad: 2020-02-28