Göm menyn

Ny startsida i Lisam

Den 22 juni kommer startsidan i Lisam uppdateras och innehållet kommer att ge en bättre överblick av innehåll från moderna samarbetsytor och kursrum, som allt fler använder sig av.  

Allt fler går över till att använda moderna rum både i undervisningen och i andra samarbeten. Denna uppdatering kommer att medföra att innehållet från dessa sidor visas mer lättillgängligt på startsidan.

Under avsnittet Mina senaste nyheter visas innehåll från de moderna kursrum och samarbetsrum som just du är en del av och därför kan innehållet här variera för olika personer. På startsidan får du även en översikt över dina samarbeten, både de som är skapade i modern mall och i den klassiska mallen. Du ser även dina senaste besökta sidor och senaste dokument, vilket gör att du smidigt kan hitta tillbaka till det du jobbade med senast.

Dina klassiska kursrum och samarbetsytor kommer att finnas kvar. Det kommer att gå att komma åt den gamla startsidan i en övergångsperiod via den uppdaterade startsidan. Meddelanden och socialt flöde från klassiska kursrum och samarbetsytor visas fortfarande upp på den gamla startsidan och så klart även fortsatt i själva rummet.

På den inom kort gamla startsidan kunde du lägga till egna genvägar i vänstermenyn, någon som inte är möjligt i den nya versionen av startsidan. Istället rekommenderar vi att du lägger till bokmärken i webbläsaren om du behöver det. 

Du kan förhandsvisa den nya startsidan här.

Skärmklipp Lisam ny startsida.


2020-06-12Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-12