Nu öppnar restaurangerna igen

Bild: Grytor med mat. Foto: Anna Nilsen

(OBS! Det här är en nyhetsartikel som inte uppdateras. Stöd och vägledning till studenter och medarbetare tillhandahålls kontinuerligt på insidan.liu.se/corona)

Efter många månaders stängning börjar nu restaurangerna på Campus Valla successivt öppna igen. Med anpassningar i lokalerna och av utbudet.

På Campus Valla har Falafelhuset och Pressbyrån hållit öppet under både våren och större delen av sommaren.
Från och med den 17 augusti öppnar Restaurang Kårallen, kl 11-14, Amigo, kl 8-17, Moccado och EAT Street food i C-huset.
- Vi kommer att corona-anpassa Kårallen med färre sittplatser och vara noga med att det inte bildas trängsel i caféer, säger Klara Milton, restaurangchef på Eurest. Vi ser det som en självklarhet att också gästerna hjälper till med det.

Fresh Market by Östgöta Kök i Studenthuset kommer öppna igen den 24 augusti, då med ett begränsat utbud.
- Vi kommer inte öppna vår vegetariska buffé utan kommer att ha goda matlådor som kan värmas och kall mat till försäljning, säger Ulrika Fransson på Östgöta Kök. Det kommer också finnas fika och dryck i vår monter.

Zodiaken i Zenit öppnar också den 17 augusti. Till att börja med mellan 11.30 och 14.00 men med förhoppning om att kunna utöka öppettiderna.
- På grund av rådande omständigheter blir vi tvungna att ändra lite i utbudet, säger Katja Welin, enhetschef på Högskolerestauranger. Vi kommer inte ha möjlighet att servera sushirätter, i alla fall inte i början.
Zodiaken kommer att servera asieninspirerad wok och nudlar och även kall mat såsom sallad, wraps och baguetter. Från vecka 35 serveras också en dagens husmanskost.
- För att öka avståndet mellan gäster tar vi bort bord i lokalen, säger Katja Welin. Vi ska också försöka ha en dörr för ingång och en för utgång, sätta upp skyltar och markeringar i golvet. Handsprit finns för alla gäster.

Café Dalluchi, Universitetsklubben, Kaffebaren Ellen och Java håller stängt tills vidare.

Deli Marché på Campus US öppnar också den 17 augusti.

Länklista över lunchrestauranger på och kring alla campus finns här
Se öppettider, menyer och veckomatsedel.

Elisabet Wahrby 2020-08-13

Senast uppdaterad: 2020-08-24