Åk buss utan förare!

Studenter går på en av de självkörande bussarna utanför Studenthuset.Efter ett långt sommaruppehåll rullar nu åter de förarlösa bussarna på Campus Valla, vilket möjligen kan förvirra en och annan nytillkommen student. Uppmaningen från forskningsprojektet är – hoppa ombord och upplev framtidens bussar!

De två självkörande bussarna trafikerar en två kilometer lång slinga på Campus Valla. Hela resan tar 10-15 minuter och bussarna stannar vid sammanlagt åtta hållplatser. Bussarna körs av sig själva men det finns alltid en kundvärd ombord. Turen är avgiftsfri.

Du som vistas på Campus Valla uppmanas att inte gå eller cykla för nära bussarna, då de kommer behöva bromsa kraftigt.

Projektet är ett forskningssamarbete om hållbar mobilitet inom ramen för LiU:s och VTI:s strategiska partnerskap och Linköpings kommun, Östgötatrafiken, Science Park Mjärdevi, RISE, Transdev och Akademiska Hus ingår också i projektet.

Välkommen ombord!

2020-09-01