Höstens studentmottagning över förväntan

I våras visste ingen om det skulle bli någon studentmottagning på grund av osäkerheten kring coronapandemins utveckling. Men det blev både Nolle-p och en livesänd Kalasshow, där studenterna fick ett varmt välkomnande in i LiU:s studentliv.

– Den gick över förväntan.  Jag var lite orolig att det skulle bli smittspridning, men det har skötts exemplariskt bra, säger rektor Jan-Ingvar Jönsson.

Beatrice Ronsten, kårordförande i LinTek, summerar årets mottagning som annorlunda och rolig.
– Vi är tacksamma och stolta över alla de 100-tals studenter som har hjälpts åt att ställa om mottagningen till något helt nytt. De har varit fantastiskt att se och roligt att se att så många ändå har haft en rolig tid.

I våras var läget oklart. Ingen visste om det skulle bli någon mottagning till höstterminens start.
– Där tyckte vi från kårernas och studenternas sida att det var skönt att LiU gick in med en vägledning för hur vi skulle hantera och planera inför mottagningen, säger Beatrice Ronsten.

Filip Thuvander, kårordförande i Consensus, håller med om att stödet från universitetet var bra.
– Till en början var det väldigt svårt för vår del också, men som sagt har vi fått väldigt bra stöd från universitetets sida. Även det här viktiga samarbetet mellan kårerna har hjälpt oss att komma underfund med hur vi ska få en så bra mottagning som möjligt.

Nu ser kårordförandena fram emot hösten.
– Jag har ungefär samma förväntningar som inför mottagningen, att vi studenter tar ett ansvar som individer och medborgare, men även att vi fortsätter att, på ett kreativt och nytänkande sätt, hitta vägar för att genomföra de evenemang som vi brukar ha under hösten, säger August Goldhahn, ordförande i StuFF.

Text: Cecilia Göthe Norlin
Film: Cecilia Göthe Norlin och Per Wistbo Nibell