Blivande förskollärare eller socionom? Smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare.

Collage av tre bilder med glada studenter som interagerar.

Nu har du som läser ditt sista år på förskollärar- eller socionomprogrammet på LiU chansen att smygstarta arbetslivet som studentmedarbetare vid någon av de deltagande sex kommunerna.

Du får möjligheten att omsätta teoretiska kunskaper till praktik samtidigt som du får värdefull arbetslivserfarenhet. För arbetsgivaren blir du viktig då du bidrar med kunskap och nya rön inom ditt kompetensområde.

Så här funkar det

• För att kunna söka en av tjänsterna som studentmedarbetare ska du gå, eller ha påbörjat, ditt sista studieår på förskollärar- eller socionomprogrammet.
  • Anställningsformen är en visstidsanställning anpassad efter studierna och motsvarar cirka 20-25% beräknat på heltid under två terminer med start januari-februari 2021.
  • Under hela uppdraget har du en handledare som finns som ett stöd och bollplank i syfte att underlätta och utveckla dig i din roll som medarbetare.

Följande arbetsgivare erbjuder studentmedarbetartjänster. Du hittar tjänstebeskrivningarna på respektive kommuns sida:

Linköping

Norrköping

Finspång

Ödeshög

Mjölby

Vadstena

Sista ansökningsdatum är 8 november.

Har du frågor om studentmedarbetaruppdraget kontakta:

Linköpings universitet
Anna Maria Lönn Wahlqvist, samverkanskoordinator
anna.maria.lonn.wahlqvist@liu.se

Linköpings kommun
Faiz Jaber, utvecklingsstrateg
faiz.jaber@linkoping.se

Om Studentmedarbetarprojektet

Studentmedarbetarprojektet är ett samarbete mellan Linköpings universitet, ett flertal kommuner och kommunala bolag i regionen. Utlysningar av tjänster sker vid två tillfällen varje år, ibland mot specifika yrkesområden och ibland med en större bredd.

Porträtt av studenten Alva.

Studentmedarbetare gör skillnad i skolmiljö

Det började med en praktik i Kanada, sedan fick socionomstudenten Alva Ryttberg mersmak och ansökte om att bli en av LiU:s studentmedarbetare.

- Jag har alltid varit intresserad av att arbeta med barn och möjligheten att få arbeta som studentmedarbetare är som en förlängning av den tidigare praktiken. Jag får mer arbetslivserfarenhet och den är ifrån skolmiljön, vilket är ett av de områden som jag har ett stort intresse av att arbeta inom i framtiden.

Jobba kommunalt - kan det verkligen vara nåt?

Isabella, Linnea och Sarah har testat att jobba som Studentmedarbetare inom Linköpings kommun.

2020-10-12

Senast uppdaterad: 2020-10-13