Musikstipendier vid LiU

Hans Lundgrens stipendiefond för främjande av akademisk musik vid Linköpings universitet har beslutat om stipendier för musikaliska arrangemang planerade under 2021.

Den akademiska damkören Linnea tilldelas 5000 kronor för musikaliskt evenemang i samband med lansering av en ny skiva under 2021.

Linköpings Studentsångare tilldelas 5000 kronor för att täcka kostnader för sångcoach i samband med initiativet "Lilla kvartettsång-skolan" inför konsertevenemang 2021.

Linköpings Akademiska Orkester tilldelas 10 000 kronor tilldelas för att täcka kostnader för engagemang av professionell regissör i syfte att höja sceniskt uttryck i samband med konsertevenemang 2021.

Hans Lundgren, tidigare Director Musices vid Linköpings Universitet, tog 2014 initiativet till en stipendiefond för främjande av musiklivet vid LiU. Stipendiet vänder sig till förening eller enskilda arrangörer av musikaliskt evenemang.

David Isaksson 2020-10-26

Senast uppdaterad: 2020-10-26