Alla lokaler för fysiska möten avbokas tills vidare

Halvöppen dörr till ett tomt grupprum.Under den pågående perioden med särskilda restriktioner kommer det inte vara möjligt för studenter att själva boka lokaler för fysiska möten eller självstudier på LiU:s olika campus. Alla bokningar som ligger i TimeEdit kommer att avbokas fram till den 22 november eller det datum när de särskilda restriktionerna upphävs.

- Vi följer det beslut som tagits av LiU som säger att vi under perioden med särskilda restriktioner ska undvika all icke nödvändig fysisk närvaro i LiU:s lokaler, det innebär att fysiska träffar ersätts med digitala för att minska risken för smittspridning. Därför avbokas grupprum och andra lokaler med omedelbar verkan, säger enhetschef Annika Svenvik på Fastighetsavdelningen. Självbokningen i TimeEdit för studenter och studentföreningar stängs också under perioden fram till 22 november.

För de studentföreningar som önskar boka lokal med streamingmöjligheter finns det möjlighet att söka dispens för att till exempel hålla digitalt årsmöte i LiU:s ALC-lokaler. Dessa möten måste dock följa de rekommendationer som finns för antal personer och avstånd etc.

- Frågan som många studentföreningar och andra ställer är naturligtvis när det blir möjligt att preliminärboka lokaler för till exempel vårens aktiviteter. Svaret är att vi troligen kommer att kunna öppna för preliminärbokningar i mitten av december när ordinarie schemaläggning är klar. Förbehållet är att vi inte kan garantera att bokningar verkligen kan genomföras eftersom vi inte vet vilka restriktioner eller rekommendationer som gäller då, säger Annika Svenvik.

Foto: Anna Nilsen

Björn Stafstedt 2020-11-02