Kårhusen stänger

Anslagstavla med blandade studentfest-relaterade affischer.Utifrån den ökande smittspridningen i Östergötland och de skärpta råden 29 oktober, har studentkårerna LinTek, StuFF och Consensus beslutat att fram till 19 november helt stänga ned all pub-, fest- och sittningsverksamhet i kårhusen.

Hittills har studentkårernas hållning varit att ställa om studiesociala aktiviteter i stället för att ställa in. Detta mot bakgrund att studenterna har haft en tuff situation med omställning av studiemiljö till att helt eller delvis ske på distans, vilket även inneburit begränsningar i det sociala livet.

I och med den ökade smittspridningen, har man nu beslutat att stänga ner all pub-, fest- och sittningsverksamhet i LiU:s fem kårhus, Kårallen, Kollektivet, Herrgårn, Trappan och Örat, fram till 19 november.

– Det är ett oerhört tungt och tråkigt beslut att stänga all kvällsverksamhet på våra kårhus, säger Annica Norlander, tf VD för Kårservice, i pressmeddelandet från studentkårerna. Samtidigt måste vi alla, nu mer än någonsin, ta vårt ansvar och göra vad vi kan för att begränsa smittspridningen. Det är valen vi gör idag som påverkar vilket samhälle vi vaknar upp till imorgon!

Kårhusen håller öppet dagtid tillsvidare.

Foto: Anna Nilsen

2020-11-03