Göm menyn

Årets Kandidat Kork-pristagare brinner för att läkarstudenterna ska komma ut som kunniga kollegor.

Så tycker läkarstudenterna om Anna Spångeus som belönats med läkarprogrammets vandringspris ”Kandidat Kork”.

Anna Spångeus är biträdande professor och specialistläkare inom internmedicin/endokrinologi. Hennes forskning rör huvudsakligen benskörhet, men också övre extremitetsbesvär hos patienter med diabetes typ 1. På läkarprogrammet  ligger fokus på undervisning om benskörhet och kalciumrubbningar.

Porträtt av Anna Spångeus mot vit bakgrundMotivering för Kandidat Kork-priset:

"Anna har föreläst på såväl prekliniska som kliniska terminer. Genomgående har hon haft en fantastisk struktur och en tydlighet som gjort det lätt för oss studenter att följa med och förstå det hon lär ut. Genom ett simpelt men briljant upplägg på hennes föreläsning under termin 4 lyckades hon etsa fast en återkommande illustration på våra näthinnor och med denna förklara hela kalciumbalansen. Anna har dessutom haft ett fint och engagerat bemötande som handledare för de av oss som haft turen att träffa på henne under VFU. Vi ser henne som en eldsjäl som brinner för att vi ska komma ut som kunniga kollegor. Läkarprogrammet och dess studenter behöver fler som henne!"

 

Kandidat Kork-priset är ett vandringspris som sedan 1975 delas ut av avgångsterminen på läkarprogrammet. Priset tilldelas den föreläsare eller pedagog som genom sin extraordinära pedagogik, inspirationsförmåga och utlärningskunskap kan få "den mest korkade läkarstudent att förstå."


2021-01-06Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-01-07