Bygg ditt eget spel på under 48 timmar

Global Game Jam, som hålls 29-31 januari 2021, är ett event där programmerare, artister och spelfantaster tillsammans bygger spel, både datorspel och bordsspel. På eventet får deltagarna 48 timmar på sig att utifrån ett slumpmässigt tema ta ett spel ifrån idé till spelprototyp.

Global Game Jam logo, en grafisk bild av en jordglob med gul linje runtom, bakgrund i lila nyanser.Du behöver inte ha ett team för att delta, dessa skapas under eventet. Självklart kan du delta ensam eller med dina kompisar. Ingen tidigare erfarenhet krävs och eventet är gratis. Med anledning av Covid-19 arrangeras eventet på distans över Discord.

Eventet arrangeras av studentföreningen LiTHe kod, en studentförening på LiU med syfte att främja och inspirera intresset för programmering, mjukvaruutveckling och allt som hör till.

Global Game Jam är världens största event för spelutveckling där utvecklare runt om hela världen bygger spel ifrån ett och samma tema.

När? 29-31 januari 2021

Var? Distans över Discord