Appen påminner om nya tentaregler

Hand som håller en smartphone där en påminnelse om tenta är inringad i LiU-appen.Nu krävs alltid anmälan i förväg för att kunna skriva en salstenta. Nya funktioner i LiU-appen och Studentportalen hjälper till att påminna dig.

Minst tio dagar i förväg – så tidigt måste du enligt de nya reglerna anmäla dig om du vill skriva en salstenta från och med 1 februari. Kommer du oanmäld till tentalokalen så blir du inte längre insläppt.

Anmälan gör du självklart som vanligt i LiU-appen eller Studentportalen. På måndag 18 januari lanseras utökade funktioner för att hjälpa dig att komma ihåg när tentorna går. Du kan enkelt spara ner kalenderhändelser när tentorna öppnar för anmälan i din digitala kalender. Dessutom får du påminnelser om kommande tentor i kurser du är registrerad på – när anmälan öppnar, en vecka innan anmälan stänger, samt sista dagen för anmälan.

Jonathan Pakvis 2021-01-18

Senast uppdaterad: 2021-01-22