Studenthälsan hjälper dig att leva uppmärksamt i nuet med mindfulness

Marie Delsander leder kurs i mindfulness. Hon sitter med ansiktet mot kameran och kursdeltagarna sitter med ryggarna mot kameran.

Liksom förra terminen erbjuder Studenthälsan mindfulness både som enstaka workshopar varje onsdag och som en sammanhållen kurs med start 2 november. Båda utbildningar ges digitalt via Zoom.

– För dig som är nyfiken på mindfulness rekommenderar jag att börja med att gå en enstaka workshop, säger Studenthälsans Marie Delsander, som är kursledare. – Workshoparna är mer komprimerade både vad gäller teoridelen och övningsdelen, och ges varje onsdag till slutet av november.

2 november startar den sammanhållna kursen, som går en gång i veckan hela mars månad.

– Kursen i mindfulness är mer fördjupande, säger Marie Delsander. – Varje tillfälle innebär ett teoripass som behandlar olika teman. Vi gör också olika övningar tillsammans i gruppen, och du får även övningar att träna på mellan tillfällena. Eftersom det är en sammanhållen kurs är det samma deltagare varje vecka. Ni lär känna varandra vilket öppnar upp för värdefulla diskussioner i lärandet.

---

Att vara mindful är att leva uppmärksamt i nuet. Du får lära dig att se klart på varje situation, att göra mer realistiska bedömningar och medvetna val. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att hålla fokus, en uppmärksamhetsträning. Det är först när vi förstår våra tankar och känslor som vi kan agera på dem.

2021-10-25

Senast uppdaterad: 2021-10-25