Möt våren på ett ansvarsfullt sätt

Två personer ligger ner på gräsmatta, endast deras fötter och ben syns.

Våren är här då studentlivet tar fart med många fester. Risken är stor för ökad smittspridning om LiU:s studenter inte fortsätter att följa myndigheternas rekommendationer - begränsa ditt umgänge, var på så få platser som möjligt och håll dig på säkert avstånd.

På flera universitetsorter i landet, bland annat Uppsala, har smittskyddsmyndigheterna sett att smittspridningen ökar snabbt och att det bland annat sker när studenter pluggar tätt tillsammans på campus och i sociala sammanhang utanför studierna, till exempel på fester i studentboenden. Eftersom våren traditionellt är en tid för studenter att umgås och festa vill krisledningen vid LiU rikta några uppmaningar till studenterna.

– Låt bli att gå på fest, träffa så få som möjligt, undvik nya kontakter och håll minst två meters avstånd till varandra, både på campus och på fritiden, säger Jonas Blom på LiU:s Studentavdelning.
– Vi vill inget hellre än att till hösten öppna våra campus mer och mer men för att nå det målet måste vi minska smittspridningen nu och invänta effekterna av den pågående vaccineringen.

Text: Björn Stafstedt

2021-03-19