Kårservice vill samla studentlivet

Kårservice vid LiU ägs av de tre studentkårerna och har som uppdrag att på olika sätt bidra till ett rikare studentliv för studenterna. Nu planerar man att ta ett större grepp, och under våren startas ett projekt med målet att skapa Studentlivet.se, en digital mötesplats för att visa LiU:s studentliv i sin helhet.

Byggnaden Kårallen och flaggstänger med LiU-flaggor i blått.– Tanken att utveckla verksamheten och nå fler studenter har funnits länge, säger Hugo Samuelsson på Kårservice, som leder projektet. Idag finns många kanaler där du hittar information om studiesociala aktiviteter, men ingenstans där du kan få ett samlat och aktuellt utbud. Där såg vi att det fanns ett behov att fylla.

I dagarna har en enkät skickats ut till LiU:s studenter.
– Att få in underlag för att veta vad man saknar och önskar som student kändes nödvändigt, säger Hugo. Både tankar och idéer hur vi kan göra mötesplatsen Studentlivet.se riktigt bra, men även hur vi kan utveckla verksamheten i kårhusen.

Med tjänsten KOMBO har Kårservice redan idag en central funktion för att förmedla studentbostäder. Att kunna samla LiU:s studentföreningar är en av de ytterligare saker Kårservice vill satsa på, tillsammans med en aktuell evenemangskalender.
– Som student är det svårt att få en helhetsbild av alla fantastiska studentföreningar och alla spännande evenemang som är på gång, säger Hugo. På Studentlivet.se vill presentera alla studentföreningar på ett attraktivt sätt. Vi vill även skapa en central kalender för alla studentevenemang, där arrangörerna själva kan publicera de aktuella evenemangen. Dessutom tittar vi på en lösning för att kunna erbjuda digitala biljetter som en service till arrangörerna.

Projektet pågår under våren och sommaren, och förhoppningen är att lansera plattformen Studentliv.se i början av hösten 2021.

2021-03-30

Senast uppdaterad: 2021-03-31