Vaccinera dig på campus!

Nu finns chansen att bli vaccinerad mot covid-19 på campus! Under tisdagarna 14 och 21 september öppnas tillfälliga vaccinationscentraler på Campus Valla och Campus Norrköping.

Kvinna med ett plåster på överarmen.Restriktionerna under coronapandemin går, förhoppningsvis, mot sitt slut men andelen vaccinerade mot covid-19 ligger fortfarande relativt lågt bland vissa åldersgrupper. Studentkårerna vid LiU har därför kämpat för att det ska öppnas tillfälliga vaccinationscentraler på campus för att få de kvarvarande ovaccinerade studenterna att skaffa sig ett skydd mot covid-19 och därmed minska risken för fortsatt smittspridning. Nu blir det så. Tisdagen den 14 september och tisdagen den 21 september mellan klockan 15 och 18 (drop-in) kommer Region Östergötland att vara på plats med personal – redo att ge alla som kommer en dos. På Campus Valla är lokalen i hus Zenit och på Campus Norrköping Kåkenhus, i Färgeriet, ingång från Skvallertorget.

Pfizervaccin

Det vaccin som används är Pfizer, vilket innebär att den som tidigare fått ett vaccin från annan tillverkare inte kan vaccineras på campus utan hänvisas till Region Östergötlands ordinarie vaccinationscentraler. Det är både spruta ett och spruta två som erbjuds och den som vaccineras behöver ha med legitimation och, om man redan tagit spruta ett, vaccinationskortet från första vaccinationstillfället. För utländska medborgare gäller samma sak. Den som inte har ett F-nummer från Försäkringskassan kommer att få ett sådant tilldelat vid vaccinationen.
- Det är jätteskönt att vi nu har hittat en lösning på campus och vår förhoppning är att riktigt många studenter och medarbetare vid LiU utnyttjar möjligheten att vaccinera sig, säger Marina Geijer, LiU:s centrala krisledning.

Alltså:

• 14 och 21 september
  • Kl 15-18
  • Drop-in
  • Legitimation (ej LiU-id)
  • Ev vaccinationskort (vid spruta nr 2)

2021-09-09

Senast uppdaterad: 2021-09-10