Göm menyn

Rektor: Välkommen till en höst med successiv återgång till campus

En successiv återgång till campusundervisning är vad som väntar studenter i höst. I ett mail till alla studenter hälsar rektor välkommen till en hösttermin som andas förhoppning.

 

Välkommen till höstterminen – nu kan vi börja återgå till campus!

När jag går omkring på våra campus är det med en överväldigande känsla av glädje – många av våra studenter, nya som gamla, är på plats och det är liv och rörelse! Som vi har längtat!  

Och snart kan vi säga att det är som vanligt igen. Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat om avveckling av de flesta råd och restriktioner som gällt så länge. Nu kan vi snart träffas i större grupper och hålla lite mer normala avstånd, ute i samhället och här hos oss på LiU. 

Exakt hur den här återgången kommer att gå till kommer du att kunna läsa om i våra olika kanaler inom de närmaste dagarna. Det kommer att bli en övergångsperiod med olika lösningar beroende på hur till exempel undervisningen planerats för terminen men målsättningen är att vi successivt ska återgå till det läge som var innan den här förfärliga pandemin. 

Till er som inte hunnit vaccinera er är min uppmaning tydlig och klar – gör det! Det kommer att finnas möjlighet att göra detta på campus Valla och campus Norrköping tisdag den 14 och tisdag den 21 september! Mer information om detta kommer på student.liu.se.
Jag vill också, så här i mottagnings- och Kalastider, passa att ge alla er studenter en eloge. Enligt de rapporter jag fått har de första veckorna på terminen gått alldeles utmärkt. Våra nya studenter har blivit varmt välkomnade och fått en bra start på sina studier. Stort tack till er alla som agerat ansvarsfullt och till kårerna och alla faddrar som lagt ned så mycket tid och energi på att leverera en fantastisk, och smittfri, mottagning.  

Så välkommen till LiU om du är en alldeles färsk student och välkommen tillbaka om du redan pluggat ett tag! Låt oss tillsammans göra det här till en fin hösttermin! 

Rektor Jan-Ingvar Jönsson


2021-09-10
Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-09-10