På Studenthälsan kan du få hjälp med din oro

Bild: Vy över Linköping.

Snurrar tankarna efter den senaste tidens skottlossningar i Linköping? På Studenthälsan finns hjälp att få för samtal och rådgivning.

Under sommaren har fler allvarliga skjutningar ägt rum i Linköping. Det kan kännas som att våldet kommer närmare och att det i sin tur skapar oro och frågor om såväl samhällsutvecklingen som den personliga säkerheten. I veckan ägde en skottlossning rum i stadsdelen Ryd och efter det har Studenthälsan vid Linköpings universitet fått ta emot en del frågor. I Ryd bor också många studenter som kanske är nyinflyttade och inte riktigt känner sig hemma än.
– Om du är ny i stan, eller till och med ny i Sverige, kanske du inte har dina nära omkring dig. Det kan vara tufft att flytta till ett nytt sammanhang, en ny stad, nya bekantskaper och ny kontext. I en orolig värld behöver vi alla någon att luta oss emot. Om du vill dela dina tankar och funderingar kan du vända dig till oss på Studenthälsan för stöd. Vi finns för alla studenter på LiU, säger Gunilla Johansson, psykoterapeut vid Studenthälsan. För att fånga upp frågor från studenterna kommer  Studenthälsan att finnas fysiskt på plats på campus under lunchtid den närmsta veckan.

Studenthälsan finns till för alla studenter och erbjuder ett brett stöd för att uppnå förändring, utveckling och ett bättre mående. Hit kan du vända dig för individuella samtal och få rådgivning men även gå på kurser och workshops. Att må bra är en god grund för lyckade studier och rådgivning och samtal erbjuds också på engelska.
Linköpings universitet har en egen organisation, som främst bevakar säkerheten på våra campus men som också, tillsammans med andra myndigheter, samarbetar kring bland annat boendefrågor.
– Tryggheten för våra studenter är en viktig fråga, på såväl campus som i boendesituationen. Därför för vi en kontinuerlig dialog med Linköpings kommun, studentkårer, Studentbostäder och andra, säger Marina Geijer, tf administrativ direktör.

Välkommen till Studenthälsan

2021-09-17