Succé för vaccination på campus

Rad med studenter som köar för att få vaccin.Studentkårernas initiativ med möjlighet att vaccinera sig på campus visade sig bli något av en succé.

Även vid andra tillfället ringlade kön lång på Campus Valla på tisdagseftermiddagen och totalt blev strax över 250 studenter vaccinerade på Valla och Campus Norrköping.

Johan Cederlund jobbar vanligen som enhetschef för Post- och husservice. Under de gångna tisdagarna har han haft den lite annorlunda arbetsuppgiften att administrera vaccindoser och se till att det räckte till alla studenter. Föregående tisdag fick han åka ett par vändor, men denna gång var han mer förberedd.

– Jag är säker på att lättillgängligheten gjorde att vi nådde så många, säger Johan.

Man kunde märka att en del var lite nervösa, men det underlättades av att de köade i en välbekant miljö, tillsammans med sina vänner. Det påminde lite om kön till vilket studentevenemang som helst.

---

Sammanlagt 550 studenter utnyttjade vaccinationstillfällena på Campus Norrköping eller Campus Valla 14 och 21 september.

Hade du inte möjlighet att vaccinera dig vid något av tillfällena på campus?

Här hittar du information om hur du vaccinerar dig

2021-09-23

Senast uppdaterad: 2021-09-23