Nu öppnar också restaurangerna

Bild: Buffé hos Fresch Market by Östgöta Kök. Foto: Charlotte Perhammar.

Samhället, universitet och nu också restauranger och caféer på campusområdena öppnar upp när restriktionerna lättar. Med delvis nytt utbud finns återigen många alternativ att välja mellan för den lunch- och fikasugna.

Restriktionerna är borta men restauratörerna erbjuder fortfarande handsprit och rekommenderar att man håller lite avstånd till varandra. Mycket är sig likt men det finns också en del nyheter i utbudet.

Campus Valla

Zodiaken i Zenit har nytt utbud med en dagens lunch, en veckomeny som är återkommande. Här finns också sallader, mezelådor, grillsmörgåsar och nudelboxar. Kaffe, finkaffe och fikabröd finns som vanligt. En nyhet är Zodiaken Shop där man hittar godis, dricka, kalla matlådor, konditorivaror och take away-mat. Lunchöppet mellan 11.30 och 14.00.

Kaffebaren Ellen i Key-huset har ett utbud av enklare luncher, sallader, mezelådor, grillsmörgåsar, fikabröd, kaffe/te, dryck och godis. Öppet mellan kl 09.00 och 15.00.

Universitetsklubbens utbud ser ut som tidigare med en buffélunch med stort salladsbord, minst två varmrätter varav en alltid vegetarisk. Därtill soppa, bröd och kaffe med liten kaka. Priset är 120 kronor, med kundkort 110 kr. Öppet mellan 08.00 – 16.00.

Restaurang Kårallen är öppen för lunch mellan kl 11 och 13.30 med, än så länge, ett lite begränsat utbud. Här finns också möjlighet att ta med matlåda.

Amigobutiken i Kårallen är öppen 8.00 – 17.00, måndag – torsdag, fredag till 16.00.

Moccado i C-huset är öppet måndag – torsdag mellan kl 10.00 och 16.00, fredagar till kl 15.00.

Dallucci i A-huset kommer hålla stängt ett tag till.

Fresh Market by Östgöta Kök i Studenthuset har öppet mellan kl 08.00 och 15.00. Öppet för lunch mellan kl 11.00 – 14.00. Restaurangen behåller sitt gröna fokus och serverar nu, efter många förfrågningar, buffé igen. Här finns också dagens rätter att välja mellan, också mat för take away.

EAT Street Food Court öppnade upp i samband med terminsstart. Tre foodtrucks som flyttad ihop och in i C-huset på Campus Valla, alla tre med sina egna menyer. En nyhet är lunchbuffé för 76 kronor. I övrigt är utbudet ungefär som före pandemin.

Falafelhuset har tappert försökt hålla öppet, till och från några timmar, även under distansläget. Sedan terminsstart är Falafelhuset öppet fem dagar i veckan mellan kl 11.00 och 18.00 med samma utbud som vanligt.

Campus US

Café Örat öppnade åter i september och har öppet Måndag – torsdag 8.00 - 16.15, fredag 8.00-15.00.

Deli Marché på har öppet 8.00 – 15.30 måndag till fredag där man serverar lunch mellan kl 11.00 och 13.30. Här finns möjlighet att ta med matlåda.

Campus Norrköping

Nyöppnade kårhuset med Trappans café serverar kaffe, mackor, fika och lättare luncher. Cafét har öppet vardagar 9.00 - 15.00.

2021-10-22

Senast uppdaterad: 2021-10-22