Göm menyn

Klimatsmart pendling efter pandemin

Träffa Östgötatrafiken, ta del av erbjudanden om rabatterade pendlingskort, få tips om möjlighet till bättre resande och träffa de självkörande bussarna. Måndag 15 november är alla på plats på Campus Valla. 

Bild från Resecentrum i Linköping; en buss och ett pendeltåg. Foto: Göran BillesonPandemin har börjat släppa sitt grepp och fler och fler reser till och från arbetsplatsen igen. Klimatkrisen är däremot inte över och det är därför viktigt att vi hittar tillbaka till ännu mer klimatsmarta resesätt än tidigare. LiU arbetar sedan tidigare med dessa frågor, bland annat utifrån Linköpings kommuns initiativ ”Grön resplan för Campus Valla”.

Nu bjuder LiU, tillsammans med Östgötatrafiken och Linköpings kommun, in till ett event för klimatsmarta pendlingsresor nu och i framtiden.

  • Måndag 15 november mellan klockan 8.00 och 16.00.
  • Mässlokalen i Zenit, Campus Valla

Östgötatrafiken informerar och svarar på frågor om kollektivtrafik, nytt biljettsystem, hur man söker resa och köper biljett samt zonindelning.
Utöver information bjuds det på kaffe, reflexer och andra give aways. De som köper en periodbiljett via mobil-appen och få värdekod/rabatt på köpet.

Forskningsprojektet Ride the Futre, vars två självkörande bussar rullar på Campus Valla, är också på plats.

Läs mer

Foto: Göran Billeson, Östgötatrafiken 


2021-11-08Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-11-08