Äntligen examenshögtid!

Efter ett par års uppehåll kunde Tekniska högskolans examenshögtid äntligen genomföras på plats.

Under den högtidliga ceremonin 27 november deltog 245 diplomander under ledning av professor emeritus Ingemar Ingemarsson och universitetsadjunkt Daniel Carlsson.

På grund av pandemin var deltagarna de som hämtat ut en examen under 2020. En extra examensceremoni för de med examen 2021 är planerad till juni 2022.

– Den senaste examensceremonin hölls i november 2019, säger Helena Herbertsson, prodekan på Tekniska fakulteten. – Att anordna en digital motsvarighet har inte varit aktuellt. Det som gör examensceremonin speciell är att få komma samman och uppleva den högtidliga inramning som vi vill att högtiden ska vara.

Efter ceremonin fortsatte kvällen med middag och examensfest på Linköping Konsert och Kongress.

Foto: Peter Holgersson

(Bilderna går att öppna i nytt webbläsarfönster för högre upplösning)

Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni, står i trappa och skålar.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni, fotografering i foajén.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Dekan Johan Öhlvander håller tal.

Dekan Johan Öhlvander.

Professor emeritus Ingemar Ingemarsson.

Universitetsadjunkt Daniel Carlsson.

Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.

Prodekan Helena Herbertsson.

Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.Middag i Garden på Konsert och Kongress.Studenter som deltar i Tekniska högskolans examensceremoni.

2021-11-29

Senast uppdaterad: 2021-11-29