Boknings-stopp för ”publika” ytor

För att undvika trängsel och därmed minska risken för smittspridning har fastighetsavdelningen beslutat att stänga möjligheten att boka de öppna ytor som finns i LiU:s lokaler. Det handlar om ytor där många samlas och där sektioner och studentföreningar ofta gör reklam och säljer biljetter till olika evenemang.

I och med att LiU nu gått över till pandeminivå 2 gäller målet att ha maximalt 75 procents närvaro i alla lokaler med prioritet att kunna genomföra undervisning och examinationer. Boknings-stoppet innebär att det från och med nu och tills vidare inte längre är möjligt att boka öppna ytor för att ställa upp biljettförsäljning, utställningar eller liknande.

– Vi vet att detta är en viktig del i studentlivet och vi har öppnat en dialog med studentkårerna för att se hur vi kan hitta alternativ så fort som möjligt. Men det allra viktigaste just nu är att vi undviker trängsel och då måste vi tyvärr ta bort möjligheten att boka de här publika ytorna där många människor passerar, säger fastighetsdirektör Niklas Selander.

Björn Stafstedt 2021-12-09

Senast uppdaterad: 2021-12-09