Välkommen tillbaka till campus – hur mår du?

mottagning

Studenthälsan erbjuder många nyttiga och bra aktiviteter i mars, allt är kostnadsfritt. Bild från SKAm 2021, fotograf Magnus Johansson

Behöver du stöd att komma i gång med studier? Känner du dig stressad, orolig eller har du svårt att hitta motivationen? Studenthälsan har flera aktiviteter i mars, som vanligt är det helt kostnadsfritt för dig som är student vid LiU.

Åren med pandemin har satt sina avtryck och omställningen att åter igen ses IRL kan vara både underbar och omskakande – samtidigt så pågår det fruktansvärda i omvärlden.

Studenthälsan erbjuder individuella samtal samt flera olika kurser, workshop och föreläsningar. Under mars startar flera av dem upp!

Tryggt, respektfullt med konkreta tips

-Våra workshops och kurser är uppskattade och studenterna som deltar är väldigt nöjda. Deltagarna får med sig verktyg i hur de ska hantera stress, oro, uppskjutande och andra svårigheter som hör studentlivet till. De brukar bli inspirerade att fortsätta sitt pluggande med en ny energi och inställning, säger Marie Delsander som arbetar på Studenthälsan, bland annat med mindfulness.

Tidigare utvärderingar bekräftar det Marie säger, i dessa förekommer ord som:

”Vår kursledare var fantastisk” ”Matnyttig information” ”Konkreta knep” ”En trygg avslappnad stämning”
”En positiv och lättare inställning till plugget” ”Trygg” ”Respektfullt” ”Man fick reagera som man gjorde”.

Aktiviteter i mars

Självkänsla

Workshopen i självkänsla passar dig som glömmer bort att ta hand om dig själv och dina egna behov. En stund där du får lära dig att komma ihåg att du är den viktigaste människan i ditt liv.
>>Självkänsla

Ensamhet

Ensamhet är ett viktigt tema, som vi ska satsa på extra mycket under vårterminen, nu närmast genom en brainstorm om framtida mötesplatser, senare i mars kan du lyssna på en föreläsning.
>> Ensamhet brainstorm - Ensamhet föreläsning

Uppskjutande

Uppskjutande är ett vanligt hinder vid studier. Det kan skapa stress, oro och ångest. Lär dig strategier för hur du kan göra annorlunda.
>>Uppskjutande workshop - Uppskjutande drop-in

Tentaoro

Hitta strategier för att minska prestationsångest vid vår workshop för tentaoro.
>>Tentaoro

Mindfulness

Lär dig hantera stress och få en bättre vardag med hjälp av Mindfulness.
>>Mindfulness kurs - Mindfulness workshop

Studenthälsans aktiveter

student.liu.se/studentstod/studenthalsan/kurser-och-workshops finns alltid uppdaterad information om samtliga Studenthälsans aktiviteter.

2022-02-28

Senast uppdaterad: 2022-02-28