Consensus prisar pedagoger

Årets Pedagog, Årets VFU-plats och Utmärkta inspiratörer. Studentkåren Consensus har hållit sin årliga utmärkelseceremonin och delat ut Medicinska fakultetens studenters utmärkelser för att uppmärksamma sina lärare.

Festlig stämning inför tillkännagivandet
Det rådde festlig stämning vid entrén till hus 511, utanför Hasselqvistsalen på onsdagskvällen. Kåren bjöd på bubblig dryck och tilltugg inför tillkännagivandet.

Kårens syfte med utmärkelserna är att ge goda pedagoger uppmärksamhet och uppmana andra som undervisar på fakulteten att stärka sin pedagogiska kompetens. Nytt för i år var att man också bjöd in alla som nominerats. Det inkluderar till exempel representanter från kommunal vårdverksamhet samt kliniker i sydöstra sjukvårdsregionen.

Årets pedagog: Padraig D’Arcy
Padraig has been nominated for the award because he is an excellent teacher. He has an ability to explain complex topics in an interesting and comprehensive manner. He encourages the students to share their ideas by being a good listener and mentor.

​​​​​Årets VFU-plats: Barnkliniken Linköping
Barnkliniken i Linköping nomineras till utmärkelsen för att det är en plats där studenter kan känna sig välkomna. På barnkliniken möts studenter av ett stort intresse och engagemang för studenters lärande. Det är en plats där handledare tar vara på tiden när patienter uteblir och där studenter verkligen behandlas som kollegor. ​​​​​​​

2022-05-16

Senast uppdaterad: 2022-05-16