Kårservice flyttar in i HusEtt

Husett. Rött trähus med vita knutar.

Nu har Kårservice börjat inflyttningen i HusEtt på Campus Valla. KOMBO, studenternas hyresgästorganisation, är först ut. Så söker man boende är det hit man ska gå.

Med HusEtt vill Kårservice fylla ett ytterligare behov än fest och sittningar.
– Många studenter vill göra annat också, säger Louise Martin Linge på Kårservice. Vårt uppdrag är att se till studentnyttan, vi måste svara på det behovet.

Det handlar bland annat om lokaler för studentföreningar, en plats där studenter kan träffa företag och arbetsgivare för jobb eller exjobb. Här kan också arrangeras frukost- eller lunchseminarier.
En del av Kårservice administration kommer flyttas över till HusEtt för att lämna mer plats för festverksamhet och föreningar i Kårallen.
Under perioden 24/8 – 9/9 kl 11 – 17 kommer man också att kunna förtidsrösta här.

Studenternas hyresgästorganisation KOMBO har redan hunnit flytta in och finns på nedre plan direkt vid entrén. KOMBO svara på alla frågor om boende, ger boråd och hjälper till med uthyrning av ”nödbostäder”.

Översiktskarta Campus Valla med HusEtt utmärkt.

Läs mer om Kårservice verksamhet

Fakta HusEtt

Huset byggdes en gång i tiden för studenternas räkning, lokaler som var avsedda för möten med presumtiva arbetsgivare, och stod klart 1987. Då var det Byggnadsstyrelsen som var fastighetsägare och som planerade att HusETT bara skulle stå i fem år.

Byggnaden har också använts för evakuering under ombyggnaden av D-huset och Zenit, samt byggnationen av Studenthuset 2016 – 2019. Sist att lämna byggnaden innan universitetet sa upp hyreskontraktet med Akademiska Hus sommaren 2020, var ett antal professorer emeriti som disponerat huset i flera år.

Sedan januari 2022 har renovering och ombyggnad av HusEtt pågått.

2022-08-10

Senast uppdaterad: 2022-08-11