Cykeldagen

Cykeldagen Campus Valla

Den 13 september sätter vi cykeln och hållbara sätt att transportera sig i fokus.

Under dagen kan besökarna:

• Prata säkerhet på cykel
  • Testa olika trickcyklar som svänga fel-cyklar, höghjulingar och enhjulingar
  • Serva cykeln
  • Lyssna till föreläsning på Campushallen
  • Tävla om fina priser

Tisdag 13 september kl 10.00 - 14.00, Blå havet, Campus Valla

Lunchföreläsning

Under cykeldagen håller Navitas en lunchföreläsning i C3 tillsammans med Campushallen. Föreläsningen kommer att handla om hur träning kan påverka din mentala hälsa positivt. De 50 första som anmäler sig bjuds på vegowrap samt dryck. Sista anmälningsdag för att få mat är den 10 september. Anmäl dig här!

Arrangörer

Akademiska Hus: Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I utveckling och förvaltning av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation.

Länsförsäkringar: Länsförsäkringar Östgöta samarbetar med polisen angående hur man kan förhindra cykelstölder.

Navitas: Navitas är den största föreningen vid Linköpings universitet som inriktar sig på hållbarhet med över 1000 medlemmar varav 50 är aktiva. Vi håller i gästföreläsningar, workshops, hållbara resor och driver en secondhand-butik på campus. Vårt mål är att inspirera och motivera fler studenter och studentföreningar att leva mer hållbart i sin vardag. Och vilket bättre hållbarhetstips finns det än att ta cykeln till sin destination.

Linköpings kommun: Vad gör kommunen för att underlätta för cykling? Många saker, allt från att bygga nya cykelvägar till att utse de mest cykelvänliga arbetsplatserna.

Linköpings universitet: Universitetet har flera samverkanspartners och vi arbetar gemensamt för klimatsmarta pendlingsresor bland annat genom den gröna resplanen för Campus Valla. Resplanen är kopplad till universitetets övergripande arbete med miljö och hållbar utveckling.

Kårservice: Kårservice har som vision att skapa ett studentliv i världsklass! Vi tror på att dagar likt cykeldagen främjar ett rikare och mer hållbart studentliv. Kårservice upplåter Blå Havet som ligger mitt på campus Valla som en mötesplats för alla parter under cykeldagen. Vi tror att nätverk mellan studenter och externa parter gynnar studentlivet samt bidrar till ett dynamiskt och levande campus. Cykeln är dessutom många studenters bästa färdmedelsvän och bidrar till miljömässig hållbarhet, något som Kårservice väljer att fokusera extra mycket på framåt.

Mera Lera MTB: Nyfiken på att cykla i skogen? Mera Lera MTB vet allt som rör mountainbikes och stigcykling i Linköping med omnejd.

2022-09-01

Senast uppdaterad: 2022-09-06