Hide menu

The requested page is not available in the preferred language.

To the next available page.

The requested article is available in the following languages.

Page in Swedish.

Vårkonsert

Ett omväxlande program med musik för damkör, manskör och blandad kör blir det på lördag den 5 april, när damkören Linnea och studentsångarna i Lihkören slår sina stämmor ihop i en gemensam konsert.

Programmet spänner från Benjamin Brittens dramatiska medeltida ballad om Little Musgrave och Lady Barnard till jazziga kärleksballader av Ward Swingle, det blir klassisk musik av Mozart, Verdi och Vivaldi, folkmusik från Sverige och Colombia och, självskrivet för en akademisk vårkonsertert, vårsånger för manskör.

Konserten är ett av de sista offentliga framträdandena som Anna-Carin Strand gör som den Akademiska damkören Linneas dirigent. Anna-Carin lämnar vid halvårsskiftet efter fem år sin post som biträdande director musices vid Linköpings universitet för att i stället arbeta med musiklinjen vid Vadstena folkhögskola.

Dirigent för Studentsångarföreningen Lihkören är som vanligt universitetets director musices Hans Lundgren. På piano medverkar Gösta Nylund.

Plats: Missionskyrkan i Linköping den 5 april kl 16.00.

Tue Apr 01 11:14:00 CEST 2008

Page manager: studentredaktionen@liu.se