Göm menyn

Civilingenjör i mjukvaruteknik

Information för dig som läser U-programmet

Mjukvara, datorprogram, är kärnan i närapå all teknik i såväl vardagen som i arbetslivet. Nästan alla civilingenjörer kommer att arbeta med mjukvara i någon form. Som civilingenjör i mjukvaruteknik är du bäst på det.

På dessa sidor har vi samlat information om civilingenjörsprogrammet mjukvaruteknik. Informationen är främst för nuvarande studenter samt programmets lärare. För dig som är intresserad av att söka till programmet finns mer information på programsidan för Civilingenjör i mjukvaruteknik.

Som U-student tillhör du Datateknologsektionen. Sektionen sköter bland annat studiebevakning och arrangerar sociala aktiviteter. För mer information se sektionens hemsida.

Allmänt goda möjligheter till utlandsstudier

Det finns väldigt goda möjligheter till utlandsstudier för studenter på D-, IT- och U-programmen. Under de två senaste läsåren har studenter från U-programmet studerat vid:

  • Kyung Hee University, Korea
  • National University of Singapore, Singapore
  • Harbin Institute of Technology, Harbin, Kina

Möjliga lärosäten är dock mycket större än så tack vare LiTH:s många utbytesavtal. Den rekommenderade tiden att förlägga en utlandstermin eller ett helt läsår är under åk4.

Läs profilen "International Software Engineering" i samarbete med Harbin Institute of Technology, Kina

Harbin 2014

D, IT och U -studenter kan läsa profilen "International Software Engineering" i samarbete med det inom IT-området högt ansedda Harbin Institute of Technology (HIT), School of Software. Samarbetet innebär att man läser profilkurser under termin 7 i Linköping och därefter fortsätter med en termin kurser i Harbin, Kina. Undervisningen i Kina är på engelska och tekniska studier kombineras med språk och kultur. Till termin 9 återvänder man till LiU tillsammans med kinesiska studenter från vårterminen. Sista terminen gör man som vanligt ett examensarbete på företag eller universitetet, i Sverige, Kina eller annat land.

För att vara behörig för denna profil krävs att man blir antagen till utbytesplatserna till Harbin och att man efter termin 6 är helt klar med de 3 första åren på programmet samt har avlagt kandidatexamen.

Läs mer: Profil i samarbete med Harbin Institute of Technology, Kina

 

 

Tillgodoräknande vid utlandsstudier


Sidansvarig: tea.nygren@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-03-25