Göm menyn

Microsoft Teams

Alla studenter har åtkomst till Microsoft Teams med sitt LiU-konto. Du kan använda Microsoft Teams för att exempelvis ha möte med en grupp och deltagare träffas då via video. Du kan också skapa ett team för en lite mer långlivad grupp eller ha en gruppchatt för mer kortlivade diskussioner.

Om onlinemöten

Du behöver inte ha ett team för att skapa onlinemöten.

Se till att ha ett headset eller hörlurar med mikrofon för få bra ljudkvalitet. Ljudet är viktigt för ett bra möte.

Du kan ansluta till ett Teams-möte via webbläsare eller ladda ner skrivbordsappen till din dator eller som app till mobiltelefonen. Se lista på webbläsare som stöds.

Max antal deltagare i ett Teams-möte är 350.

Schemalägga ett onlinemöte

Viktigt tillägg om videon:

Du behöver inte publicera ett möte i en kanal i Teams för att schemalägga ett mötet. När du schemalägger det får mottagarna ett mejl till sin LiU-mejl med både en möteslänk och ett telefonnummer som kan användas för att ansluta.

Skapa ett team för samarbete

Du väljer vilka du bjuder in till ett team. Team är privata, dvs begränsade för visning endast för de medlemmar du bjudit in.

Hantering av team

Håll dialogen igång via kanaler

När du skapar ett team skapas en allmän kommunikationskanal, där nya konversationstrådar kan skapas av alla i teamet. Det är även möjligt att skapa underkanaler för att kommunicera kring olika ämnen. Med hjälp av kanaler kan du favoritmarkera de kanaler du är direkt berörd och läsa övriga kanaler vid behov. Med hjälp av konversationstrådar i kanalerna kan alla som är medlemmar följa en dialog och ha översikt över pågående diskussioner.

Anteckningsböcker

Till ett team går det att ansluta OneNote-anteckningsböcker, för att spara gemensamma anteckningar från exempelvis möten.

Projektplanering

Arbetar du i ett projekt finns det möjlighet att använda Microsoft Planner och koppla det till ditt team. I Planner kan du skapa uppgifter, schemalägga slutdatum och tilldela dessa uppgifter till dina teammedlemmar. Alla i teamet kan få överblick och följa processen i projektet.

Kontakt och felanmälan

Felanmälan och frågor skickar du till IT-avdelningens kundcenter:

Ordinarie öppettider:

Måndag och torsdag 8:00-18:00

Tisdag, onsdag och fredag 8:00-17:00

 

Hitta lösningar på IT-problem

Med hjälp av våra guider kan du själv hitta instruktioner och svar på vanliga IT-frågor.

 

Användbara länkar


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2020-06-04