Göm menyn

Microsoft Teams

Alla studenter har åtkomst till Microsoft Teams med sitt LiU-konto. Du kan använda Teams för att exempelvis ha ett videomöte med en grupp. Du kan också skapa ett team för en lite mer långlivad grupp eller bara ha en gruppchatt för kortlivade diskussioner.

Skapa ett team för samarbete

Du väljer vilka du bjuder in till ett team. Team är privata, dvs begränsade för visning endast för de medlemmar du bjudit in.

Hantering av team

Håll dialogen igång via kanaler

När du skapar ett team skapas en allmän kommunikationskanal, där nya konversationstrådar kan skapas av alla i teamet. Det är även möjligt att skapa underkanaler för att kommunicera kring olika ämnen. Med hjälp av kanaler kan du favoritmarkera de kanaler du är direkt berörd och läsa övriga kanaler vid behov. Med hjälp av konversationstrådar i kanalerna kan alla som är medlemmar följa en dialog och ha översikt över pågående diskussioner.

Anteckningsböcker

Till ett team går det att ansluta OneNote-anteckningsböcker, för att spara gemensamma anteckningar från exempelvis möten.

Projektplanering

Arbetar du i ett projekt finns det möjlighet att använda Microsoft Planner och koppla det till ditt team. I Planner kan du skapa uppgifter, schemalägga slutdatum och tilldela dessa uppgifter till dina teammedlemmar. Alla i teamet kan få överblick och följa processen i projektet.

Onlinemöten

Om du skapar ett onlinemöte kan du bjuda in andra studenter på LiU att delta i ditt möte, antingen i ett befintligt team eller till en grupp du har kontaktuppgifter till. Du behöver inte ha ett team för att skapa onlinemöten. Max antal deltagare i ett Teams-möte är 300.

Se till att ha ett headset eller hörlurar med mikrofon för få bra ljudkvalitet. Ljudet är viktigt för ett bra möte.

Du kan ansluta till ett Teams-möte via webbläsare eller ladda ner skrivbordsappen till din dator (se länk lägre upp på sidan) eller som app till mobiltelefonen. Se lista på webbläsare som stöds.
 

Schemalägga ett onlinemöte

Viktigt tillägg om videon:

Du behöver inte publicera ett möte i en kanal i Teams för att schemalägga ett möte (som visas i steg 2). När du schemalägger det får mottagarna ett mejl med mötesinbjudan till sin LiU-mejl med både en möteslänk och ett telefonnummer som kan användas för att ansluta.

Kontakt och felanmälan

Felanmälan och frågor skickar du till IT-avdelningens kundcenter:

Ordinarie öppettider:

Måndag och torsdag 8:00-18:00

Tisdag, onsdag och fredag 8:00-17:00

 

Hitta lösningar på IT-problem

Med hjälp av våra guider kan du själv hitta instruktioner och svar på vanliga IT-frågor.

 

Användbara länkar


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-04-20