Göm menyn

Trådlöst nätverk

Vid Linköpings universitet finns det trådlöst nätverk: Eduroam.

Eduroam aktiverar du i MinIT vid ett tillfälle och när det väl är gjort så blir du automatiskt inloggad varje gång du får täckning av ett Eduroam-nät. Om du har problem att ansluta till Eduroam på vanligt sätt kan du använda dig av klienten SecureW2.

Under IT-guider hittar du guider till självhjälp. Kontakta Helpdesk om du upplever problem.

Eduroam är ett internationellt samarbete där universitet och högskolor samarbetar och låter varandras användare utnyttja trådlösa datornätverk hos varje universitet anslutet till samarbetet.

Säkerhet

När du använder nätpåloggningsnätet i allmänhet och trådlösa nätverk i synnerhet så bör du se till att använda krypterande protokoll i så stor utsträckning som möjligt (HTTPS istället för HTTP, SSH istället för telnet, osv).

Regler för användning av IT-resurser

Som student vid Linköpings universitet har du ett ansvar att använda IT-resurser ansvarsfullt och säkert. Nedanstående riktlinjer sätter ramarna för användningen.

SecureW2

Syftet med SecureW2 att förenkla anslutningen till Eduroam. SecureW2 är en programvara som tillhandahåller en säker, smidig och tillförlitlig anslutning till trådlösa nätverk. Klienten som Linköpings universitet tillhandahåller är konfigurerad för användning med Eduroam. SecureW2 levereras i två varianter:

Enterprise Client - för anställda

Distribueras centralt till AD-ansluta Windows-datorer för anställda.

JoinNow MultiOS - för student/anställd

Finns tillgängligt för nedladdning till flertalet plattformar för alla anställda och studenter vid Linköpings universitet

Till nedladdning av JoinNow MultiOS klienten.

IT-guiderStudentportalenWI-FI på campusDriftinformation

Behöver du hjälp? Kontakta Kundcenter


Sidansvarig: studentredaktionen@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-06-19