Göm menyn

Kurser och workshops

Studenthälsan har ett stort utbud av kurser och workshop. De är alltid kostnadsfria för dig som studerar på LiU. Här ser du hela vårt utbud, sidan uppdateras i början av varje termin. 

Studenthälsan har ett brett kursutbud. En nyhet är att vi även erbjuder ett par inspelade mindfulnessövningar. Dessa övningar kan du lyssna till så ofta du vill när det passar dig! Du hittar dem på sidan Digitalt utbud.

Kurser och workshops höstterminen 2022

Studenthälsans kurser och workshops fick helhetsomdömet 8,8/10 för kursutbudet HT21, längst ner på sidan har vi samlat citat från tidigare deltagare.

Välkommen att anmäla dig till höstens kurser, kom i håg att alltid skicka en separat anmälan för varje tema som du vill delta vid.

 

erbjuds fysiskt på plats


Microvanor
Campus Valla 11/10 samt 16/12
Campus Norrköping 29/11

 

Mindfulness - Workshop

Studenthuset Campus Valla, tisdagar 8 fristående tillfällen vecka 40-48
Campus US, torsdagar 4 fristående tillfällen vecka 40-43

 

Mindfulness - Drop-in
Hänget Studenthuset campus Valla, onsdagar 12 tillfällen vecka 36-48

Självkänsla - Medkänsla - Workshop
Campus Valla 28/9
Campus US 2/11


Uppskjutande
Campus Norrköping 14/11
Campus Valla 21/11

 

erbjuds digitalt via zoom


Hälsa - Föreläsning 
Digitalt via Zoom, 30/9 och 24/11

Mental träning - Kurs
Digitalt via Zoom, 13/10, 27/10, 10/11

Prestationsångest - Föreläsning
Digitalt via Zoom, 10/10 samt 29/11

Tentaoro, studiemisslyckande - Workshop
Digitalt via Zoom, 20/10 samt 8/12

Uppskjutande - Föreläsning
Digitalt via Zoom, 19/9 samt 17/10

Ångest - Föreläsning
Digitalt via Zoom, varannan tisdag udda veckor med start 27/9 och sista 6/12.

 

 

Sagt om Studenthälsans kurser 

Studenthälsans kurser och workshops fick helhetsomdömet 8,8/10 för kursutbudet HT21

 

"Vår kursledare var helt fantastisk i sitt sätt att guida meditationen, få in alla i samtalet och skapa en trygg space för alla att slappna av och inte vara rädda för att visa sig sårbara."

 

"Workshopen innehöll mycket matnyttig information som man kunde känna igen sig i och gav även konkreta knep för att motverka och förändra beteendet."

 

"Föreläsningarna har haft ett bra tempo, vår kursledare har varit väldigt tydlig och gett många bra exempel från verkligheten. Båda tillfällena bjöd på en trygg och avslappnad stämning, och kursens innehåll har varit till stor hjälp för mig personligen."

"Tydligt framförande både med hjälp av powerpoint och det muntliga framförandet! Det är enkelt att hänga med och intressanta ämnen tas upp. Lyssnaren lämnar föreläsningen med en positiv och "lättare" inställning till plugget. Inget är omöjligt! Jag är väldigt glad/nöjd över att ha deltagit."

 

"Miljön kändes väldigt trygg och alla som deltog gjorde det på ett respektfullt sätt. Jag tyckte övningarna var svåra och mådde inte så bra, men föreläsaren förklarade på ett bra sätt att man fick reagera som man gjorde och lite vad det är som händer i kroppen och hur man ska tänka. Föreläsaren var väldigt bra."Sidansvarig: studenthalsan@liu.se
Senast uppdaterad: 2022-10-04