Göm menyn

Sex och samlevnad

Behöver du prata med någon om frågor som berör sex, samlevnad, relationer är du välkommen till Studenthälsan. Kan inte vi hjälpa dig hänvisar vi dig vidare till rätt instans.

RFSU LiU

Studentföreningen RFSU LiU arbetar med att sprida kunskap och glädje kring frågor som rör sexualitet, allt för att göra studentlivet rikare!

Mer information

Mottagningar

STD-mottagningar

Är du orolig över att ha blivit smittad av någon sexuellt överförd sjukdom kan du boka tid på STD-mottagningen på Universitetssjukhuset (landstinget) eller på Ungdomsmottagningen om du är under 26 år.

Klamydia orsakas av en bakterie och sprids vanligast vid oskyddade vaginala samlag och vid oskyddat analsex. Bakterien kan också överföras vid oralsex utan kondom. Du kan testa dig för klamydia om du har haft oskyddat sex. Klamydiainfektion behandlas med antibiotika. Du kan få klamydia flera gånger. För att vara säker på att du är frisk efter avslutad behandling och inte har fått infektionen på nytt kan du testa dig igen efter en månad. Har du flera partner kan du gärna testa dig igen efter ytterligare sex månader.

klamydia.se - gratis hemtest  

STD-mottagningen Linköping

STD-mottagningen Norrköping

Sexuella övergrepp

Stöd och rådgivning

Novahuset

Föreningen Storasyster

HIV-organisationen Noaks Ark

Noaks Ark


Sidansvarig: marie.delsander@liu.se
Senast uppdaterad: 2019-05-16