Om Psykisk ohälsa
Perioder av nedstämdhet och oro kan ses som en naturlig del av livet och är en normal reaktion vid förluster, påfrestningar och misslyckanden. En del personer är mer känsliga och sårbara och reagerar oftare på livets påfrestningar med nedstämdhet och oro.
Oroliga tankar och lågt stämningsläge kan innebära att studierna blir lidande. Tveka inte att ta kontakt med Studenthälsan – ju tidigare desto bättre.
Hos Studenthälsan finns olika möjligheter till stöd - Du är välkommen att att boka tid för enskilt samtal.
Studenthälsan erbjuder också gruppverksamhet för att hantera ångest, oro och negativa tankar - Studenthälsans kurser och workshops
Gratis internetbaserat egenvårdsprogram. Programmet passar dig som har mildare problem och som vill må bättre på egen hand. Du kan få hjälp med: Sömnproblem,ångest, depression, stress, svårigheter att hantera känslor, oro, svåra minnen.
Ätstörningar
Misstänker du att du har problem med din mathållning kan du vända dig till Studenthälsan för rådgivning.
Om du lider av ätstörning ska du söka vård på Ätstörningsenheten
Du kan även ta kontakt med Patient- och anhörigföreningen. Genom Patientföreningen kan du också få kontakt med en lokal stödgrupp och tips på bra litteratur - Riksföreningen Frisk o Fri
Spelberoende
Stödlinjen är till för att ge stöd, råd samt förmedla behandlingskontakter till personer som har problem med spel om pengar och till deras anhöriga.
När du eller någon i din närhet mår psykiskt dåligt
Mind - ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris
Sidansvarig:
studenthalsan@liu.se
Senast uppdaterad: 2021-02-03