Göm menyn

Regler kring annonsering

Linköpings universitets webbpolicy innebär att man inte får använda LiU:s webb för att sprida information som är i strid mot gällande lagstiftning. Universitetet står inte heller värdeneutralt. Vi förbehåller oss därför rätten att utan varning ta bort anslag som innehåller antidemokratisk propaganda, rasism, sexism och annat som kan upplevas kränkande. Annonser som indikerar någon form av förberedelse till fusk och otillbörlig hjälp att genomföra studieuppgifter kommer också att tas bort.

Läs Linköpings universitets webbpolicy för mer information om de riktlinjer som gäller för webbpublicering:

Skäl för borttagning av anslag

Fel kontaktuppgifter

Annons med kontaktuppgifter till annan än annonsören tas bort.

Fel innehåll för kategorin

En annons som tex försöker sälja biljetter i bostadskategorin kan komma att tas bort.

Otillåtet innehåll

Innehåll som är i strid mot gällande lagstiftning, handel eller växling av pengar, antidemokratisk propaganda, rasism, sexism eller marknadsföring och information från företag, föreningar eller enskilda personer som inte har anknytning till universitetet tas bort. Obs! Kategorin Ex-jobb/Jobb tillåter dock viss information från företag.

Otillåten formulering

En annons i rätt kategori, med tillåtet innehåll men framfört med ett oacceptabelt språk (t.ex. svordomar, sexism, rasism osv).

Upprepad annonspublicering

Samma annons får endast publiceras vid ett tillfälle, det är alltså inte tillåtet att publicera annonsen flera gånger för att på så vis hamna bland de senaste anslagen.

Annonsering för annans räkning

En annons som publiceras för någon annans räkning tas bort.

 

Ansvar

Anslagstavlan är ett forum som låter LiU-studenter, personal och andra annonsera, sälja och köpa varor och tjänster. Anslagstavlan har ingen kontroll eller medverkar i transaktionerna mellan köpare och säljare.

Linköpings universitet ansvarar inte för innehållet i annonser eller för den utannonserade varan eller tjänsten.

 

Utsatt för bedrägeri

Om du har råkat ut för en oseriös annonsör som har lurat dig på pengar, läs om vad du kan göra här.


Sidansvarig: anslagstavlan@studc.liu.se
Senast uppdaterad: 2018-02-02