Göm menyn

Vad vill du förbättra på LiU?

Axel OrreOm du bara fick välja en enda sak att förbättra på LiU, vad skulle du välja? Så här tycker några studenter:

- Jag skulle vilja se att studenter fick fler tillfällen till lärarledd studietid. Det kan ibland kännas som att man som student blir ett så kallat "nödvändigt ont" för lärarna.

Axel Orre laser ekonomprogrammet på Campus Valla.

 

 

 

Olle Ostergren- Jag tror på att stärka integrationen mellan de olika fakulteterna och skapa fler plattformar för möten mellan studenter från olika utbildningar. Det kan vara seminarium mellan utbildningar, lunchföreläsningar där olika vetenskapliga fält möts eller kanske gemensamma sportturneringar mellan sektionerna! Det är genom mötet vi utvecklas - låt oss utveckla mötet!

Olle Östergren laser psykologprogrammet på Campus Valla.

 

 

 

Anna

- Ett problem som jag tycker är viktigt att arbeta med är de dolda omkostnaderna för studenter. Om man t.ex. har VFU på andra orter så måste vissa programs studenter betala boende och resor själva, vilket inte är det lättaste att göra med den begränsade budget man redan har som student.

Anna Kullberg, läser fysioterapeutprogrammet på campus US.

 

 

 

Axel- Att fler studenter får chansen att studera vid ett engelskspråkigt universitet. Att fler får chansen att komma ut i världen och uppleva alla de positiva upplevelserna som en ny kultur och utbildning innebär. Det finns för få platser i exempelvis USA.

Axel Halldin läser Teknisk fysik och elektroteknik på campus Valla.

 

 

 

david

- Jag skulle vilja att LiU förbättrar rutinerna för återkoppling på examinerande moment, såsom t.ex. tentor. Idag sker den återkopplingen (om den överhuvudtaget görs) oftast i helklass, vilket är ett resurssnålt men ineffektivt sätt som framför allt gör det svårt att få individuell feedback på sina svar.

David Olander läser till läkare på campus US.

 

 

 

Dennis- Jag skulle vilja se en mer rättvis tilldelning av pengar mellan fakulteterna. Detta för att höja antalet lärarledda timmarna inom samhällsvetenskap och humaniora.

 Dennis Malm läser samhälls- och kulturanalysprogrammet på campus Norrköping.


Sidansvarig: martina.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: 2017-04-03