Göm menyn

EBS Business School-litet, personligt, storslaget

För dig som studerar till Civilekonom

EBS Universität für Wirtschaft und Recht (bokstavligen "universitet för företag och lag"), är ett privat forskningsuniversitet för ekonomi och juridik. Kombinationen av företagsekonomi och juridik, främjar EBS-studenternas förmåga att tänka kritiskt och att förstå tvärvetenskapliga frågor.

Universitetet lyfter fram den personliga utvecklingen hos varje student bland annat genom att en ”personlig tränare” är tillgänglig för varje student. Det är beläget i ett slott i Oestrich-Winkel, en liten vinstad som ligger vid floden Rhen, 19 km västsydväst om Wiesbaden och 17 km väster om Mainz. Sedan starten 1971 har EBS stått för akademisk excellent undervisning och forskning, innovation och entreprenörsanda.

EBS verksamhet är inriktad på tre kärnområden: grundutbildning, forskarutbildning och fortbildning. Sedan september 2011 har det officiell status som universitet. Det erbjuder också en rad utbildningsprogram för specialister och chefer. EBS är medlem av den akademiska delen av FN: s Global Compact, ett globalt initiativ för att främja företagens medborgarskap.

Förutom affärsrelaterad forskning, har EBS en avdelning för vetenskapsfilosofi och ett institut för affärsetik.

EBS säger att de är en handelshögskola som

• har fastställt normer inom forskning och undervisning i mer än 40 år.
• kan hänvisa till ett stort nätverk av alumner, forskare och företagspartners.
• inte betraktar dig som en siffra utan främjar din individuella potential.
• förutom dina studier tycker att din personliga utveckling är av yttersta vikt.
• ger dig kompetens och kapacitet så att du kan fatta rätt beslut i en osäker och instabil ekonomisk miljö.
• är en del av ett universitet och har ett nära samarbete med en juridisk fakultet.
• som regelbundet hamnar högt på internationella rankinglistor, som EQUIS.
• vars campusliv kännetecknas av nära personlig kontakt.

Universitetet finns på fem platser. De två största campusen ligger i Wiesbaden och Oestrich-Winkel. Det nyare Wiesbadencampuset inrymmer EBS Law School, medan det större och äldre Oestrich-Winkel-campuset i Reichartshausen-slottet hyser EBS Business School.

Huvuddelen av forskning och administration finns i Wiesbaden, medan Oestrich-Winkel är den främsta platsen för undervisning och studentliv.

Studentliv

Studenterna arbetar tillsammans med många projekt för att ta itu med sociala frågor, organisera evenemang och kongresser och kontakta små och medelstora företag. En stor årlig händelse är EBS-symposiet, då studenter samlar kända personer från företag och politik för att med studenter och journalister diskutera aktuella affärsfrågor.

Vinstaden

Oestrich-Winkel (tyska uttal: [øːstʁɪç vɪŋkəl]) är en stad med cirka 12.000 invånare i Rheingau-Taunus-Kreis i Regierungsbezirk Darmstadt i Hessen, Tyskland. Staden kännetecknas av vinodling och Oestrich-Winkels främsta landmärke är Den Oestricher Kran, en före detta vin-lastkran från 1700-talet som användes för lastning och lossning av fartyg. På stadens nordöstra gräns står Schloss Reichartshausen (grundat på 12-talet) som numera inrymmer EBS.

Staden har vissa årligt återkommande evenemang. T ex Lenchenfest (en vinfestival), Dippemarkt (en marknad med ett tivoli), Weihnachtsmarkt (julmarknaden), Jazzwoche (jazzveckan) och Rheingau Musik Festival.
 

Text: Jenny Ahlgren

Foto: EBS Business School

Panorama

Fakta

EBS Universität für Wirtschaft und Recht

Stad och land: Oestrich-Winkel, Tyskland
Antal studenter: 1359 varav 453 är internationella
Språk: Tyska
Rankat: : #3 Business School i Tyskland enligt Eduniversal Ranking

Oestrich-Winkel

Land: Tyskland
Språk: Tyska
Befolkning: 12 000 
Valuta: Euro
Tidsskillnad: Ingen

Klimat: Långa varma somrar och korta kalla vintrar.

 

Relaterad information

EBS Business School   

FB-sida med studenter som skriver om EBS https://www.facebook.com/EBSuniversitaet/reviews

 

EBS Business School
EBS Business School

Sidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2018-01-10