Göm menyn

Intresseanmälan för utbytesstudier

Intresseanmälan för utbytesstudier 2020/21 - restplatsomgång. Länk till intresseanmälan finns längst ner på denna sida.

Sista ansökninsdag är 1 april.

I din intresseanmälan har du möjlighet att ange obegränsat antal lärosäten som du är intresserad av att studera vid. Du rangordnar dem efter var du vill åka i första hand, andra hand osv. En stark rekommendatiom är att rangordna många val.

 

Dokument som laddas upp i intresseanmälan

Observera att endast pdf-filer kan laddas upp i intresseanmälan.

 • Motiveringsbrev
  Motiveringsbrev där det ska framgå varför du är intresserad av just ett visst lärosäte och vilka kurser du har hittat i nuläget som kan vara aktuella för dig. Val av lärosäte och kurser i relation till utbildningens innehåll och mål samt möjligheterna till tillgodoräknande ska också framgå. En motivering per lärosäte krävs dock skrivet i ett och samma brev. Brevet skrivs på svenska eller engelska och används enbart vid urval vid LiU (medföljer alltså inte till partneruniversitetet). 
  Fristående kursare behöver tydligt skriva fram hur utbytesstudierna ska ingå i den framtida examen.
 • Språk
  Dokumentation av språkkunskaper för det språk du ämnar studera på i utlandet. 
  Om du har läst aktuellt språk vid LiU så behöver ingen dokumentation bifogas då detta framgår i Ladok.
  Om Engelska B/Steg 6 eller motsvarande var ett krav för att bli antagen på ditt program så behöver du inte bifoga dokument om kunskaper i engelska. Annars räcker det med en pdf på dina meriter från antagning.se .
 • Tillgodoräknande kurser
  Om du har tillgodoräknat kurser från andra lärosäten till ditt program vid LiU behöver du bifoga ett "Ladok-utdrag" från det andra lärosätet. Vi kan då se betyget på kursen du har läst då betyget i LiU's Ladok oftast är T. Om du inte bifogar detta så räknas din tillgodoräknande kurs endast som Godkänd.  
 • Ev. intyg för engagemang vid LiU
  Underskrivet intyg där perioden för ditt engagemanget framgår kan bifogas. Om du har fler än ett intyg behöver du scanna dem så att de finns i en pdf. Engagemang som kan tas i beaktande ska vara inom internationalisering i föreningar med koppling till LiU. Övergångsregler finns för andra typer av engagemang som genomfördes till och med VT17. Läs mer under  Urvalskriterier.

 

Intresseanmälan

Frågor? maila till international@ffk.liu.se .

 


Sidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2020-03-12