Göm menyn

University of Birmingham-“red bricks”, Russell Group och choklad

För dig som studerar Political Science (Eramus)

Under 1800-talet grundades flera universitet i industristäder i England som kallas ”red brick universities”. Ett av dem är University of Birmingham. Det har välkomnat internationella studenter sedan 1900 och har i dag en av de största internationella studentkårerna i Storbritannien med över 5000 studenter från över 150 länder världen över.

Studenterna som kommer till University of Birmingham uppmanas att välja ett studieområde som de kan känna passion för. Sedan lär man sig genom problembaserat lärande som gör det möjligt för studenterna att ta kontroll över sin inlärning. Beroende på nivå och disciplin kan det vara evidensbaserat lärande, småskaliga undersökningar, fältarbete, projekt och forskning.

University of Birmingham är grundare av Russell Group, som består av 24 ledande brittiska universitet. De arbetar för att upprätthålla den allra bästa forskningen, en enastående inlärningsupplevelse och för att skapa starka band med företag och offentlig sektor.

Kända akademiker och alumner från universitetet är bland annat tidigare brittiska premiärministrarna Neville Chamberlain och Stanley Baldwin, den brittiska kompositören Sir Edward Elgar och elva nobelpristagare.

Campus är i sig som en egen liten stad där allt finns, 30 restauranger, gym och simhall, livsmedelsbutik, resebyrå med mera. Just nu satsar de på att bygga ut grönområdet på campus. Det kallas ”The Green Heart Project” och i samband med det byggs olika boställen för de djur som lever där naturligt, till exempel för bin och igelkottar.

I Englands hjärta

Mitt i hjärtat av England ligger Birmingham, mindre än två timmar från London. Birmingham är Storbritanniens näst största stad och erbjuder allt som du kan önska från en huvudstad, nära den pittoreska engelska landsbygden. Det är en mångsidig, modern och spännande stad med ett långt kulturellt och intellektuellt arv.

Birmingham har en lång tradition som betydande industristad. Detta märks bland annat genom de många milslånga kanaler som korsar staden. Birmingham har fler och längre kanaler än självaste Venedig och de utgör hjärtat i det brittiska kanalsystemet. I stadsdelen Bournville, strax sydväst om stadskärnan, ligger fortfarande Cadburys stora chokladfabrik.

Birmingham har den yngsta befolkningen i Europa, personer under 25 år står för nästan 40 procent av befolkningen. Med över 8 000 tunnland parker är staden en av de grönaste städerna i Storbritannien. Tron är välrepresenterad med mer än 650 kyrkor, moskéer, synagogor och tempel i staden.

 

Text: Jenny Ahlgren

 

Fakta

University of Birmingham

Stad och land: Birmingham, Storbritannien
Antal studenter: 33000
Språk: Engelska
Rankat: Nr 84 (QS World University Rankings, 2018)

Birmingham

Land: Storbritannien
Språk: Engelska
Befolkning: 1 miljon
Valuta: Pund
Tidsskillnad: -1 timme
Klimat: Klimatet är varmt och tempererat. Det är en hel del regn i Birmingham, även under den torraste månaden som är februari. Mest regn kommer det i december, med ett genomsnitt på 70 mm. Juli är den varmaste månaden med en medeltemperatur på 15,7 grader. De lägsta medeltemperaturen är i januari, när det är runt 3,2 grader.

 

Relaterat innehåll

University of Birmingham

Anette Ärlebäck som arbetar med internationalisering på Filosofiska fakultetens kansli, har varit på University of Birmingham. Vill du veta mer, kontakta henne!

https://liu.se/medarbetare/anear65

 


Sidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2017-12-11