Göm menyn

Universitetet i Macau; nytt, coolt och spännande

För dig som studerar inom Filosofiska fakulteten

Ett universitet och en region som är i ständig förändring, ett nytt påkostat campus i en medelhavsliknande atmosfär med stora inslag av Las Vegas i självaste Kina. Det är vad som möter dig om du väljer University of Macau (UM). Vid det första spadtaget till det nya campuset 2009 gav ledare från staten och Macaos regering en stor historisk uppgift till UM att bli ett världsledande universitet.

UM består idag av mer än 9.400 studenter varav 31 % är internationella. Det erbjuder mer än 130 kandidat-, master, PhD och andra program. Engelska är det viktigaste språket för undervisning, men vissa program lärs ut på kinesiska, portugisiska eller japanska. UM grundades 1981 och har blivit ett ledande universitet i Macao, med stora framgångar inom undervisning, forskning och samhällstjänst.

Förändringar för att bli världsledande

Under de senaste åren har UM kraftigt ändrat sin grundläroplan, för att ge en varierad och ännu bättre utbildning åt sina studenter:

  • En ny "4-i-1"-utbildningsmodell som består av ämnesutbildning, allmänutbildning, forskning och praktik, och gemenskap och kamratutbildning, för att möta studenternas olika behov i olika skeden.

  • Ge studenterna möjlighet att bo, äta och leva på campus, enligt det framgångsrika system som är vanligt i bl a USA.

  • Införande av Macaos första Honours College, där resurserna riktas för att utbilda framtida samhällsledare.

  • Nya allmänna kurser för att hjälpa studenterna att bli väl förberedda inför framtiden med ett tvärvetenskapligt perspektiv och internationell konkurrenskraft

  • Ett forsknings- och praktikprogram för att skapa möjligheter för studenter att delta i vetenskapliga forskningsprojekt på hög nivå.

  • Förbättrad yrkesvägledning för att ge studenterna ett försprång i karriären.

Macau- en liten plats med stora ambitioner

Macao är, precis som Hongkong, en speciell administrativ region på en liten halvö i södra Kina, 65 km väster om Hongkong. Huvudort är Santa Nome de Deus de Macau.

Macao grundades som en portugisisk koloni 1557 och blev ett viktigt handelscentrum. Det förlorade dock sin status sedan britterna 1842 byggde upp Hongkong inte långt därifrån.

Macau erbjuder en spännande och unik kombination av den kinesiska och den portugisiska kulturen i ett klimat som inte är helt olik den runt Medelhavet.

Ekonomin i Macau är till stor del baserad på turism och spel- och kasinoverksamhet, som genererar hälften av intäkterna till statsbudgeten. 85 procent av Macaos export utgörs av textilvaror och skor. Macaos största handelspartners är Kina, USA, Hongkong och Japan.

Linköping är vänort med Macao och ett tiotal svenskar är bosatta i Macao.

Fakta

University of Macau

Stad och land: Macau, Kina
Antal studenter: 9 300
Språk: engelska, kinesiska, portugisiska eller japanska
Rankat: Shanghai Jiatong Ranking of Top Universities in Greater China – 2016, #45
QS World University Ranking #501-550 (2018)
QS Asian University Ranking #125 (2018)

Macau

Yta: 29,5 km²
Valuta: Pataca
Befolkning: 566 400
Officiellt språk: Portugisiska och kinesiska
Tidsskillnad: +6 tim
Klimat: Mild och torr vinter, varm och våt sommar

 

Relaterat innehåll

University of Macau


Sidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2017-12-11