Göm menyn

University of Vienna- gammalt, anrikt och högt ansett

För dig som studerar Master's Programme in Statistics and Data Mining

Wiens universitet grundades 1365 och är ett av de äldsta universiteten i den tyskspråkiga världen. Med sin långa och rika historia, har universitetet i Wien utvecklats till ett av de största universiteten i Europa. Det är även ett av de mest kända, särskilt inom humaniora. Wiens universitet har många framgångsrika alumner att skryta med, bl a Sigmund Freud, och de känner sig delaktiga i hela 15 nobelpristagare.

Universitetet är offentligt och ligger i hjärtat av Wien. Det har inte bara ett campus, utan finns på 70 platser runt om i staden, vilket gör att universitetet till stor del formar Wiens stadsbild. Den historiska huvudbyggnaden på Ringstraße utgör universitetets centrum och brukar kallas "die Uni". De flesta andra större universitetsanläggningar och föreläsningssalar ligger i närheten i första och nionde distriktet. Wien Observatory, som hör till universitetet, och Institutet för Sport (USI), erbjuder utbildning och rekreationsmöjligheter för alla studerande vid universitetet. Wien har under många år varit världens mest boendevänliga stad och är rankad som en av de populäraste studentstäderna i världen.

Att studera vid universitetet i Wien innebär att vara en del av en stor och blandad grupp. Av 94.000 studenter är 28.000 utländska studenter som kommer från 140 olika länder.

Universitetet i Wien är också den största forsknings- och läroanstalten i Österrike med totalt 6.800 akademiker. Lärarna använder sig av principen om forskningsledd undervisning i sina föreläsningar. De förmedlar de senaste forskningsresultaten i sina kurser och deras studenter kan delta i forskningen.

Wien – musikens och kaféernas stad

Wien erbjuder förstklassig kultur, musik och bakverk. Det är en fantastiskt vacker stad där Strauss, Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk.

Om du uppskattar opera och teater är Wien en drömstad. Här sätts det upp klassiska och samtida föreställningar av världsklass. Det finns över 100 museer där man kan förkovra dig i kultur, konst och historia. Wien är även känt för sina kaféer och att ta en fika i Wien är en livsstil. Man kan njuta av några av världens bästa bakverk och glädjas åt utsökt wienerschnitzel och förstklassig öl.

 

Text: Jenny Ahlgren

 

Fakta

University of Vienna

Stad och land: Wien, Österrike
Antal studenter: 94000
Språk: Tyska
Rankat: QS World University rankings #154 (2018)

Wien

Land: Österrike
Språk: Tyska
Befolkning: 1 797 337 
Valuta: Euro
Tidsskillnad: Ingen
Klimat: Inlandsklimat. Det innebär att vintrarna är kalla, ofta med snö på julafton och somrarna är varma och sköna.

 

Relaterad information

University of Vienna  

University of Vienna

University of VIenna, students

University of Vienna - Arkadenhof

University of Vienna - Audimax

Foto: University of Vienna


Sidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2018-01-30