Göm menyn

Studera utomlands

LiU Global - Ut i världen via Filosofiska fakulteten!

Varje år väljer cirka 300 studenter vid Filosofiska fakulteten att studera en eller två terminer vid ett av våra partneruniversitet. Utbytesstudier ger chansen till nya akademiska utmaningar, personlig utveckling och erfarenhet av nya kulturer.  

Det kan också skapa kontakter för det kommande yrkeslivet och ge möjligheter att läsa kurser som inte finns vid LiU och på så sätt bredda eller ge en originell spets på utbildningen.

Det är dock inte bara utbytesstudier som ger möjlighet för studenter att komma ut i världen, Erasmuspraktikstipendium och Minor Field Studies (MFS) möjliggör också för studenter att göra praktik och samla in information till uppsatser utanför Sveriges gränser.

 

Observera!

Du ska inte genomföra ditt utbyte/VFU/praktik ifall Utrikesdepartementet (UD) avråder från resor till landet/regionen du ska åka till för din mobilitet. UD utfärdar avrådan på olika nivåer och för utbytet/VFU/praktik gäller att du vid lägsta nivå av avrådan, dvs. vid en avrådan för icke nödvändiga resor, inte ska genomföra din mobilitet alternativt ska avbryta din mobilitet och återvända till Sverige.

 

 

 

Sista ansökningsdag

1 februari 2023 - Utbytesplatser för HT2023 och VT2024

1 april 2023 - Resterande utbytesplatser för HT2023 och VT2024

10 september 2023 - Resterande utbytesplatser för VT2024 (platserna utannonseras i mitten av augusti)

 

KOntakt

För generella frågor om utbytesstudier, partneruniversitet eller ansökningsprocess, kontakta international@ffk.liu.se

Karta till FFK International i D-huset (pdf)

 

instagram

Följ våra utbytesstudenter på Instagram:

@liuglobalffkSidansvarig: international@ffk.liu.se
Senast uppdaterad: 2022-10-04