Göm menyn

Vue Panoramique

LiU Global - ut i världen via Medicinska fakulteten

Funderar du på att studera utomlands? Välkommen till Medicinska fakultetens internationella web!

Vad betyder det att vara utbytesstudent? Vad är en free-mover? När kan man åka utomlands inom programmet? Till vilka universitet? Till vilka länder? Kan man tillgodoräkna sina utlandsstudier inom programmet? Vad behöver man för att vara behörig att söka till en utbytesplats som fakulteten anordnar? Har jag rätt nivå i språk? När kan man söka?

Här nedan finns en pdf med vad som är viktigt att veta om utbytesstudier - som en sammanfattning av informationen på de här web-sidorna.

Ut i världen från Medicinska fakulteten

En film om hur du fyller i ditt Learning Agreement hittar du här

 

Aktuellt

 

Inställda utbyten höstterminen 2021

Medfaks utbyten under höstterminen 2021 är inställda. Se beslut. Berörda studenter meddelas separat via mejl.

 

Ansökan om utbytesstudier under 2021/2022 är nu stängd

Vi arbetar nu med platsfördelning, och alla kommer få ett besked om de fått en plats under nästa läsår eller inte. Eventuella överblivna platser till våren 2022 kommer att utannonseras senare med deadline 10 september. OBS! Pandemin kan komma att påverka Medfaks utbyten under 2021/2022. Det är viktigt att vara införstådd med att utbyten kan bli inställda, i första läget för ht 2021. Besked om detta kommer att ges i så god tid att nominerade studenter kan planera för studier på hemmaplan i stället. Vi utgår från UD:s avrådan för beslut, så det kan vara bra att hålla sig uppdaterad, https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/

 


 

Inställda sommarutbyten 2021

Medfaks utbyten under sommaren 2021 i Kenya och Japan är inställda. Se beslut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observera! Förutsättningarna för utbytena kan komma att ändras med kort varsel beroende på hur situationen med Covid-19/Coronaviruset utvecklar sig.

 

Ansökningsdatum

  • ndag 1 februari 2021 kl 15.00 - terminsplatserna hösten 2021 och våren 2022
  • Fredag 10 september 2021 kl 15.00restplatser inför vårterminen 2022

Utbyten under sommaren 2021 är inställda (se beslut under Aktuellt).

Intresseanmälningsblankett för utbytesstudier inför 1 februari, 10 september och sommarplatserna läggs ut ca 1 månad före deadline.

Erasmuspraktik: Ansökan löpande under året (ej sommarmånaderna). Se länken i vänstermenyn för datum.Sidansvarig: international@medfak.liu.se
Senast uppdaterad: 2021-03-24