Göm menyn

Polopoly kommer stängas 15 december 2023. Innan dess behöver kvarvarande sidor flyttas eller tas bort. Medarbetare kan läsa mer på FAQ Polopoly Avveckling

Vue Panoramique

LiU Global - ut i världen via Medicinska fakulteten

Funderar du på att studera utomlands? Välkommen till Medicinska fakultetens internationella web!

Vad betyder det att vara utbytesstudent? Vad är en free-mover? När kan man åka utomlands inom programmet? Till vilka universitet? Till vilka länder? Kan man tillgodoräkna sina utlandsstudier inom programmet? Vad behöver man för att vara behörig att söka till en utbytesplats som fakulteten anordnar? Har jag rätt nivå i språk? När kan man söka?

Här nedan finns en pdf med vad som är viktigt att veta om utbytesstudier - som en sammanfattning av informationen på de här web-sidorna.

Ut i världen i världen från Medicinska fakulteten

En film om hur du fyller i ditt Learning Agreement hittar du här

 


INFORMATIONSMÖTE FÖR LÄKARSTUDENTER

Presentation från informationsmöte 27 oktober 2022 17:30-19:00 

 

OBSERVERA! Pandemin kan komma att påverka Medfaks utbyten. Det är viktigt att vara införstådd med att utbyten kan bli inställda. Besked om detta kommer att ges i så god tid att nominerade studenter kan planera för studier på hemmaplan i stället. LiU utgår från UD:s avrådan för beslut, så det kan vara bra att hålla sig uppdaterad:

 https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Observera! Förutsättningarna för utbytena kan komma att ändras med kort varsel beroende på hur situationen med Covid-19/Coronaviruset utvecklar sig.

 

Ansökningsdatum

  • 1 februari, utbytesplatser under kommande höst- och vårtermin
  • 10 september, restplatser inför kommande vår
  • 15 november, ansökan till platser kommande sommar (Kenya och Japan)
  • Intresseanmälningsblankett för utbytesstudier inför 1 februari, 10 september och sommarplatserna läggs ut ca 1 månad före deadline.

Erasmuspraktik: Ansökan löpande under året (ej sommarmånaderna). Se information på nya StudentintranätetSidansvarig: international@medfak.liu.se
Senast uppdaterad: 2023-02-09