Göm menyn

LiU Global - Ut i världen via Lärarutbildningen

Att göra en del av utbildningen i ett annat land ger dig möjlighet att möta andra kulturer och få ökad kunskap om internationella förhållanden, samtidigt som du förbereder dig för din kommande lärarroll. Som lärare kommer du möta världen i klassrummet och ta världen in i klassrummet – är du beredd?

Att göra en del av utbildningen i ett annat land kan ge värdefulla kontakter och möjlighet att fördjupa dig inom ett område som du är speciellt intresserad av. Det är en chans att få minnen och vänner för livet, och dessutom utvecklas personligt och akademiskt. 

Det är också en riktigt bra merit att ha på ditt CV och visar motivation, initiativförmåga och förmåga att hantera oväntade situationer. Du förbättrar dessutom dina språkkunskaper genom att dagligen uttrycka dig både muntligt och skriftligt på ett eller flera andra språk.

Korta och långa utlandsmöjligheter

Lärarutbildningen vid Linköpings universitet erbjuder både kortare och längre utbytesalternativ där du både kan studera och praktisera utomlands. Om du är osäker på att resa ensam eller har en familjesituation som omöjliggör en längre utlandsperiod så kanske en fältstudie eller sommarkurs passar bäst. Vill du fördjupa dina kunskaper i språk, ditt ämne och andra utbildningsmiljöer väljer du en utlandstermin och om du vill praktisera dina lärarkunskaper och lära mer om andra skolsystem söker du verksamhetsförlagd utbildning utomlands. Läs mer under ditt program.

Till intresseanmälan >>

Nyheter

Ta chansen och berika din lärarutbildning med utlandserfarenhet

Ansökan till utlandsstudier (HT21 och VT22), VFU utomlands (HT21 och VT22) samt sommarkurser är öppen under perioden 15 mars-1 april.

Vill du träffa lärarstudenter från olika länder och studera aktuella demokratifrågor?

Vill du träffa lärarstudenter från olika länder och studera aktuella demokratifrågor? Då är kursen “Reimagining Creative Democracy” precis rätt för dig!

Praktisk information och hjälp med ansökan för utlandsstudier

Praktisk information och hjälp med ansökan för utlandsstudier inför sommarkurser 2021, HT 2021 och VT 2022. Ansökan till studier, sommarkurser och VFU utomlands sker sedan under januari 2021 med deadline 1 februari 2021.


VFU utomlands

 

Global profil

Som första lärarutbildning i Sverige erbjuder vi Global profil på lärarexamen. Läs mer om vad det är och vad som krävs.

VFU utomlands - så här går det till

 

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Vill du göra studier, VFU eller kurser utomlands? 
Så här går du till väga. 

Aktuellt

Pedagogiskt material för distansundervisning

För dig som ska planera för distansundervisning under din VFU, vill lära mer om Agenda 2030 eller bara passa på att fortbilda dig: Globala skolan har utvecklat nytt pedagogiskt material för distansundervisning och erbjuder även korta föreläsningar och online-seminarier

Corona

Mer information

Kontakt

För generella frågor om utbytesstudier, partneruniversitet eller ansökningsprocess, kontakta oss via e-post international@kfu.liu.se eller telefon 013-28 10 00

Justyna Jonsson, Internationell koordinator
D-huset Rum C:247
Telefontid fredagar klockan 10-11, telefon 013-28 20 88


Sidansvarig: international@kfu.liu.se
Senast uppdaterad: 2021-03-08